Image default
EXCLUSIV

Joburi în Europa – 17 septembrie

După o binemeritată vacanță – în care am văzut și o țară despre care vom vorbi în cele ce urmează – revenim pe frecvențe cu ofertele propuse de Centrele EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din Regiunea de Nord-Est.

Nu putem începe altfel decât cu liderul european – Germania, care caută specialiști și consultanți IT, recepționeri, zidari, grădinari, bucătari, electricieni, ospătari, mecanici, specialiști logistică, stivuitori, șoferi de camion, măcelari și tâmplari.

Tot la categoria greilor, în pofida scandalurilor politice legate de separare, Marea Britanie deține variante pentru sudori și debitatori autogeni, cosmeticieni, coafori, bucătari, asistente medicale și moașe, instalatori, mineri și asamblori.

O piață căutată tradițional de către români este cea spaniolă, care oferă variante pentru specialiști în asistență socială, vânzători la comandă prin telefon, instructori pregătire sportivă, proiectanți de sisteme informatice, șoferi de autobuze și chiar profesori universitari.

Trecem repede și la vecinii de la sud de Dunăre – Bulgaria ne atrage atenția cu oferte pentru analiști programatori, specialiști în vânzarea produselor medicale, asistenți vânzare în magazin și reglori mașini de prelucrat lemn.

În periplul nostru european nu puteam ocoli Belgia, care avansează locuri pentru proiectanți și analiști de sisteme, brutari, patiseri, agenți de vânzări, personal de îngrijire a sănătății, vânzători la tarabe și în piețe, asistenți medicali și menajere.

Dacă vă întrebați ce se mai întâmplă prin nordul continentului, aflați că în Finlanda, de exemplu, sunt la mare căutare șoferii de camioane, asistenții îngrijitori, mecanicii, contabilii, bucătarii și inginerii constructori.

Iar în centrul Europei, în Austria, ați putea avea succes ca muncitori în domeniul forestier sau ca montatori de mobilă.

Deocamdată atât, dacă v-am reținut atenția, trebuie să știți că amănunte puteți afla la birourile EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț.

Alina Andronic

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate