Image default
Botosani Slider Botosani

Iulian Rotariu este primul clasat la ultramaratonul din Australia!

Ultramaratonul „The Track” a ajuns la final și a fost dominat autoritar de cei doi români care s-au înscris în competiția de 520 de kilometri.

Botoșăneanul Iulian Rotariu a câștigat concursul, în timp ce Andrei Gligor a terminat pe poziția a doua. Finish-ul ultimei etape a adus o imagine simbol: românii au trecut împreună linia de sosire.

A fost o cursă a românilor dacă se poate spune așa. Amândoi suntem foarte mândri si bucuroși de rezultatul obținut. Aceasta a fost cea mai dificilă și obositoare etapă, venind după câte o distanță de maraton / ultra în fiecare zi” a transmis Andrei Gligor pe pagina sa de socializare la finalul concursului.

Ultima etapă a avut 127 de kilometri iar durata totală a fost de 16 ore și 16 minute.

Timpul final al lui Iulian Rotariu a fost de 57 de ore și 5 minute. Andrei Gligor a parcurs cei 520 de kilometri într-un timp total de 59 de ore și 2 minute. Pentru ambii ultramaratonisti români locurile ocupate în Australia sunt cele mai bune clasări în astfel de concursuri multi etapă. Din 38 de sportivi, doar 21 au mai ajuns la startul ultimei etape.

The Track Australia este cea mai dură competiție de profil care presupune o cursă de 522 de km în deşertul Australiei, care s-a desfășurat în 9 etape, timp de 10 zile, în Golful din Teritoriul de Nord, între orașul Alice Springs și Parcul Național Uluru cel mai arzător deșert din zonă.

IULIAN ROTARIU aleargă pentru a promova „Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani”.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate