Image default
Suceava

ÎPS PIMEN a primit o distincție de excelență din partea Prefecturii Suceava

Astăzi, în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural Suceava, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS PIMEN a primit o distincție de excelență cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani, din partea prefectului MIRELA ADOMNICĂI.

„Educatorii sunt temelia vieţii unui om, trebuie să avem dragoste de cei săraci. Cei mai frumoşi ani din viaţa mea au fost ca ghid la Putna. În Bucovina sunt comori pe care nu le găseşti nicăieri în altă parte. Suntem datori să păstrăm zonele de protecţie din jurul monumentelor, ele sunt agresate de cei care vor să-şi facă vile, case…  Statul nu este obligat să acopere în intregime valoarea pentru protejarea monumentelor culturale particulare”, a spus ÎPS PIMEN, după primirea distincţiei.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a vorbit şi despre retrocedarea unor bunuri către biserică: „Procesul care s-a dus până acum împotriva instituţiilor bisericii este ruşinos. Pe mulţi i-am supărat cu insistenţa mea, dar credinţa mea este că se vor retroceda bunurile bisericii”.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate