Image default
Comunicate de presa

IPJ Suceava

BULETIN DE PRESĂ – 09.05.2019

 

     

            Evenimente rutiere cercetate de polițiști

 

La 08.05.2019, ora 11.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din municipiul C-lung Moldovenesc, un bărbat de 68 de ani din județul Brăila a efectuat manevra de schimbare a direcţiei de mers la stânga pentru pătrunde pe strada Drumul Tătarilor fără însă să se asigure corespunzător, ocazie cu care, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani din comuna Fundu Moldovei, angajat în depăşirea regulamentară a acestuia.

În urma accidentului a rezultat rănirea unei femei de 66 de ani din județul Brăila, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 68 de ani.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe bilogice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

La 08.05.2019, ora 13.45, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, la o unitate medicală din localitate a fost adusă o localnică de 48 de ani, victima unui accident de circulație.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 08.05.2019, în jurul orei 13.00, în timp ce conducea autoturismul pe banda a doua de mers a străzii Calea Burdujeni din municipiul Suceava, un bărbat de 38 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc a surprins și accidentat pe localnica de 48 de ani  angajată în mod regulamentar în traversarea străzii, după care, a transportat-o la spital.

Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

La 08.05.2019, în jurul orei 18.40, în timp ce conducea autoturismul pe banda a doua de mers a  străzii Calea Unirii din municipiul Suceava, un bărbat de 52 de ani din județul Botoșani, a surprins și accidentat ușor un bărbat de 58 de ani și o femeie de 56 de ani, ambii din municipiul Suceava, angajați în traversarea regulamentară a străzii pe marcajul pietonal.

Conducătorul auto și cele 2 victime au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, bărbatului de 52 de ani din județul Botoșani i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

La 08.05.2019, în jurul orei 22.51, în timp ce conducea autoturismul pe strada Drumul Nou din orașul Vicovu de Sus, un localnic de 27 de ani a surprins și accidentat ușor un bărbat de 51 de ani din aceeași localitate, angajat în traversarea neregulamentară a străzii, prin loc nepermis și fără să se asigure.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

La 08.05.2019, ora 22.30, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe DC 65 din comuna Verești, pe fondul vitezei neadaptate, un tânăr de 18 ani din comuna Dumbrăveni a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu poarta de acces a unei proprietăți, după care a intrat în coliziune cu un microbuz parcat în zonă.

În urma impactului, conducătorul auto a suferit leziuni ușoare.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

          Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

 

La 08.05.2019, ora 01.20, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Pinului din localitate, autoturismul condus de un localnic de 36 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere, autoturismul fiindu-i încredințat spre a fi condus pe drumurile publice de un bărbat de 27 de ani din aceeași localitate, pasager în autoturism.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 36 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, iar bărbatul de 27 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere sau se află sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

Conducătorul auto a fost reținut și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, după care față de acesta s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

 

La 08.05.2019, ora 19.00, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ 209G din comuna Brodina, autoturismul condus de un localnic de 68 de ani, care, la vederea echipajului de poliție a efectuat un viraj către un drumul forestier deschis circulației publice.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 08.05.2019, ora 22.50, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DJ 178F din comuna Voitinel, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

 

Bunuri confiscate de polițiști

 

La 08.05.2019, ora 23.01, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a oprit pentru control pe strada Ciotea din comuna Bosanci, autoturismul condus de un bărbat de 51 de ani din municipiul Suceava.

În urma verificării autoturismului, polițiștii au identificat în interior o barca gonflabilă cu vâsle, plase din aţă și monofilament folosite pentru pescuit, precum și alte ustensile.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Bunurile identificate au fost ridicate pentru cercetări, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, ce va fi  soluționat procedural.

 

Mandat pus în executare de polițiști

 

La 08.05.2019, Secția 9 Poliție Rurală Şcheia a primit spre aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de Judecătoria Suceava față de un bărbat de 24 de ani din comuna Șcheia, condamnat la un 1 an și 20 de zile de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Polițiștii l-au identificat pe bărbat la domiciliu, acesta fiind reținut, escortat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate