Image default
Comunicate de presa

IPJ Suceava

BULETIN DE PRESĂ – 13.05.2019

 

     

            Acțiune pentru  creșterea gradului de siguranță rutieră desfășurată de polițiști

 

În perioada 11.05.-12.05.2019, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 398 de conducători auto, fiind constatate 6 infracțiuni, din care 2 alcoolemii și 4 alte fapte și aplicate 285 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 90.508 lei. Polițiștii au reținut 21 de permise de conducere, din care 6 pentru alcool și 15 pentru alte cauze și au retras 6 certificate de înmatriculare, 3 pentru defecțiuni tehnice și 3 pentru lipsă poliță R.C.A. sau I.T.P.

 

       

            Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

 

La 12.05.2019, în jurul orei 04.15, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control, pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani din comuna Straja.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat, iar autoturismul nu deține poliță de asigurare obligatorie RCA și are inspecția tehnică periodică (ITP) expirată, motiv pentru care a fost reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare, conducătorul auto fiind sancționat contravențional.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 12.05.2019, ora 07.05, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava a oprit pentru control, pe B-dul 1 Mai din localitate, autoturismul condus de un localnic de 37 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 12.05.2019, ora 19.05, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Topliței din localitate, autoturismul condus de un localnic de 37 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

 

 

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

 

La 12.05.2019, ora 10.07, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 din comuna Bădeuți, un bărbat de 38 de ani din municipiul Rădăuți, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a lovit timpanul podețului unui  imobil, după care s-a răsturnat.

Din accident, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 31 de ani din județul Iași, pasageră în autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

La 12.05.2019, în jurul orei 09.40, în timp ce conducea autoturismul în zona unei succesiuni de curbe pe DJ 208A din comuna Udești, un bărbat de 59 de ani din municipiul Suceava, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp de beton al rețelei electrice.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a unei femei de 52 de ani din municipiul Suceava, pasageră în autoturism.

Conducătorul  auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

La 12.05.2019, în jurul orei 10.55, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176 din comuna Frumosu, un localnic de 29 de ani nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu gardurile împrejmuitoare a mai multor imobile, după care, a ridicat plăcuțele cu numărul de înmatriculare de pe autoturism și a părăsit locul faptei, fiind identificat ulterior de polițiști.

Din accident  a rezultat rănirea gravă a  unui localnic de 25 de ani, pasager în autoturism.

Conducătorul  auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” și ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, conducătorul auto fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetul de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc pentru stabilirea unor măsuri preventive.

 

La 12.05.2019, în jurul orei 15.45, în timp ce conducerea mopedul într-o curbă pe DJ 209D din comuna Calafindești, pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum, un localnic de 40 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat în afara părții carosabile.

Din accident a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate