Image default
Comunicate de presa

IPJ Suceava

BULETIN DE PRESĂ – 10.05.2019

 

  

            Acțiune pentru  creșterea gradului de siguranță a pietonilor desfășurată de polițiști pe raza municipiului Suceava

 

În perioada 07.05.-08.05.2019, Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a organizat o acţiune punctuală pe raza de competență pe linia disciplinării pietonilor şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locuri special amenajate.

Au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 12.180 lei, din care 6 față de pietonii care au încălcat normele rutiere, 6 față de conducătorii auto care nu au acordat prioritate pietonilor și 22 alte abateri.

A fost constatată o infracțiune și au fost reținute 7 permise de conducere, din care 6 pentru neacordarea priorității pietonilor și 1 alte cauze.

Exemplu:

La 07.05.2019, ora 18.40, un echipaj rutier a oprit pentru control pe str. Jean Bart din municipiul Suceava, autoutilitara condusă de un localnic de 56 de ani care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

       

            Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

 

La 09.05.2019, ora 00.17, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe B-dul George Enescu din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 59 de ani din comuna Șcheia.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 09.05.2019, în jurul orei 07.35, o patrulă din cadrul Poliției oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuți din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 32 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, fiind radiat din circulație din 09.02.2019.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 09.05.2019, ora 12.45, în timp ce acționa pe DN 17A din comuna Sucevița, la intersecția  cu DC Voievodeasa, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnalul regulamentar de oprire unei motociclete fără număr de înmatriculare, însă conducătorul acesteia nu s-a conformat continuându-și deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea motocicletei cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, pe o distanță de circa 25 km, concomitent cu somarea conducătorului acesteia prin portavoce, ocazie cu care, într-o curbă, conducătorul vehiculului a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a pătruns într-un șanț, fiind blocat și imobilizat de polițiști.

Conducătorul motocicletei a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 18 ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînregistrat sau neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru faptul că nu a oprit la semnalul polițiștilor, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 725 lei, conform O.U.G. nr.195/2002 republicată.

 

La 09.05.2019, în jurul orei 23.50, un echipaj din cadrul Poliţiei orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Horea din localitate, autoturismul condus de un minor de 15 ani din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

 

Material lemnos confiscat de polițiști

 

La 09.05.2019, în jurul orei 10.25, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe str. Calea Cernăuți din localitate, autoutilitara înmatriculată în străinătate condusă de un bărbat de 32 de ani din comuna Frătăuții Noi, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,20 m.c. cherestea de esență rășinoase și 0,4 m.c. lemn de foc din special molid (deșeuri rezultate din debitare).

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 810 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

           

La 09.05.2019, în jurul orei 18.40, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Putna din comuna Putna, autoutilitara condusă de un bărbat de 25 de ani din comuna Voitinel care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,21 m.c. lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 192 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

 

La 09.05.2019, ora 12.30, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată de un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Marginea despre faptul că, o persoană taie și sustrage arbori de pe raza comunei Frătăuții Vechi.

Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat un bărbat de 63 de ani din comuna Frătăuții Noi, care a tăiat și sustras 13 arbori dintr-o parcelă de pădure de pe raza comunei Frătăuții Vechi, aflată în gestiunea pădurarului, materialul lemnos fiind încărcat într-un atelaj hipo.

În cauză s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, pădurarul stabilind un volum de 0,65 m.c. lemn de foc, în valoare de circa 84 lei.

Conducătorul atelajului hipo a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate