• Acasa
  • Iași
  • Intervenție de succes la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. A durat 22 de ore
Iași Slider Iasi

Intervenție de succes la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. A durat 22 de ore

Echipa de specialiști de la Clinica de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii a reușit replantarea mâinii secționate total a unui adolescent de 16 ani, care a suferit un accident în timp ce lucra cu un utilaj agricol. Intervenția a durat 22 de ore, iar medicii spun că pacientul își va putea folosi în curând mâna.

La mai puțin de o săptămână, pacientul a plecat acasă, urmând să revină pentru o nouă intervenție care îi va reda complet mobilitatea membrului.

Am început deja să mișc degetele, este ceva ce nici măcar nu mai speram. Eram pe câmp, la arat, când s-a întâmplat totul. O clipă de neatenție și nu mai știu nimic. Când m-am trezit eram aici, la spital, cu mâna bandajată. Am simțit o bucurie nespusă când am aflat că totul se va sfârși cu bine”, a spus Andrei Moisei, pacientul operat cu succes.

Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructiv de la Spitalul Sf Maria din Iasi a fost înființat în anul 2010. Până acum, aici  au fost efectuate 7000 de intervenții, unele în premieră națională. Cele mai recente sunt folosirea pompelor de absorbție (de tip vacuum) și utilizarea aparatului pentru terapia cu celule stem în cazul pacienților cu arsuri. Metoda, folosită de curând doar în câteva clinici din lume, este aplicată cu succes și la Iași.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate