• Acasa
  • Botosani
  • Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020
Botosani Slider Botosani

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020

Rata de promovare, la nivelul județului Botoșani, înainte de contestații, înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 61,27%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 66,47%, iar la promoțiile anterioare 25,63%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1914 de candidați, dintr-un total de 3124 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1811 candidați sunt din promoția curentă, iar 103 candidați sunt din promoțiile anterioare.

Precizăm că 120 de candidați au absentat, iar 3 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

  • 4 candidați au obținut media 10;
  • 41 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 95 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;
  • 140 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Rata de promovare în județul Botoșani este de 61,27%, înainte de contestații, cu 9,43% mai mică decât anul trecut, înainte de contestații.

Cele mai mari procente de promovare, înainte de contestații, s-au înregistrat în următoarele unități de învățământ:

– Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani: 98,69 %
​- ​Colegiul Național ”A. T. Laurian” Botoșani: 95,​26%

​- Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani- ​ 91,73%
​- ​Colegiul Economic ”Octav Onicescu” Botoșani: 90​,83​%
​- ​Liceul Teoretic ”Grigore Antipa” Botoșani: 80​,73​%

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele, înainte de contestații, au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. Ca și la Evaluarea Națională, rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate