Image default
Comunicate de presa

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN SUCEAVA

BULETIN DE PRESĂ – 23.07.2019

           

            Acțiune pe linie rutieră defășurată de polițiști

 

În perioada 19.07.-21.07.2019, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Au fost testați cu aparatul etilotest 423 de conducători auto, fiind constatate 12 infracțiuni, din care 8 alcoolemii și 4 alte fapte și aplicate 218 sancțiuni contravenționale, în valoare de 44.795 lei. Polițiștii au reținut 33 de permise de conducere, din care 13 pentru alcool și 20pentru alte cauze și au retras 13 certificate de înmatriculare.

 

Exemple:

La 21.07.2019, ora 00.30, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe DC Hreațca  din comuna Vulturești, autoturismul condus de un localnic de 43 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 21.07.2019, în jurul orei 02.10, în timp ce acționa pe strada Calea Cernăuți din orașul Vicovu de Sus, un echipaj de poliție a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, după care a virat pe strada Aron Pumnul, unde a fost oprit de polițiști, acesta fiind identificat ca fiind un localnic de 26 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

            Acțiune pentru combaterea delictelor silvice defășurată de polițiști

 

În perioada 15.07.-21.07.2019, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase. Au fost efectuate 17 controale, fiind aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 64.225 lei. Polițiștii au mai confiscat 60,99 m.c. material lemnos în vederea stabilirii provenienţei, în valoare de 38.000 lei.

 

 

 

            Acțiuni defășurate de polițiști pentru creșterea gradului de siguranță publică

 

În perioada 20.07.-21.07.2019, Poliția municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune punctuală pe raza de competență pe linia asigurării unui climat de ordine publică și siguranță rutieră, în cadrul căreia a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni și au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.300 lei, din care 10 la regimul circulației rutiere. S-a mai reținut un permis de conducere și au fost confiscate bunuri, în valoare de 195 lei, constând în băuturi alcoolice și bunuri alimentare.

 

La 20/21.07.2019, Poliția municipiului C-lung Moldovenesc a organizat o acțiune punctuală pe linia asigurării unui climat de ordine publică și siguranță rutieră, prevenirea și combaterea infracțiunilor în zona barurilor, discotecilor și sălilor de jocuri de pe raza de competență.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 49 de persoane și au fost controlate 33 de autovehicule și bagaje. Polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.715 lei, au reținut 4 permise de conducere auto, din care 2 pentru alcool și 2 pentru depășirea vitezei legale și au retras un certificat de înmatriculare.

 

 

            Persoane bănuite de furt identificate de polițiști

 

La 22.07.2019, polițiști din cadrul Poliției Orașului Siret au identificat abandonat pe un drum de câmp, în zona denumită ”Pârâul Rusului” de pe raza comunei Frătăuții Noi, în vecinătatea comunei  Mușenița, un autoturism fără plăcuțe cu numărul de înmatriculare, aparținând unui bărbat de 69 de ani din orașul Siret, sustras în noaptea de 21/22.07.2019 de către autori necunoscuți de pe raza orașului Siret, fără însă ca proprietarul să aibă cunoștință de comiterea furtului, acesta fiind anunțat de polițiști.

În cauză, polițiștii au procedat la efectuarea unei pânde în zona locului unde se afla autoturismul,  ocazie cu care, în jurul orei 10.55, la fața locului s-a prezentat o platformă de transport auto și două persoane de sex masculin care intenționau să încarce autoturismului pe platformă.

Cei doi au fost identificați de polițiști ca fiind un bărbat de 38 de ani din municipiul Rădăuți și un minor de 16 ani din comuna Mușenița, care a recunoscut faptul că, în noaptea de 21/22.07.2019, a sustras autoturismul de pe raza orașului Siret, împreună cu fratele său,  un tânăr de 22 de ani din comuna Bilca.

În urma investigațiilor și a cercetărilor desfășurate, polițiștii au reușit probarea activității infracționale a celor doi frați și a unui tânăr de 21 de ani din comuna Burla, respectiv, furtul în perioada 08.07.-17.07.2019 a  patru autoturisme, trei de pe raza orașului Siret și unul din comuna Grămești.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat,  cei trei suspecți  fiind reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 23.07.2019, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

 

          Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

 

La 22.07.2019, ora 10.40, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control, pe DJ 176 din comuna Frumosu, autoturismul condus de un bărbat de 69 de ani, din comuna Moldovița, ce nu avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Cu ocazia audierii, conducătorul auto a declarat faptul că nu are asupra sa certificatul de înmatriculare,  întrucât i-a fost reținut în aceeași zi, prezentând procesul verbal prin care a fost sancționat contravențional pentru transportul persoanelor contracost fără a deține autorizație de taxi, măsura complementară fiind de reținere a certificatului de înmatriculare, a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 6 luni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 22.07.2019, ora 18.31, un echipaj din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control, pe DN 17 din comuna Vama,  autoturismul cu remorcă condus de un bărbat de 45 de ani, din județul Iași.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul deţine permis de conducere,  însă este necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule condus, autoturismul fiindu-i încredinţat spre a fi condus pe drumurile publice de un bărbat de 48 de ani, tot din județul Iași.

În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 45 de ani fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea fără permis corespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule”, iar bărbatul de 48 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea autovehiculului unei persoane fără permis corespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 22.07.2019, ora 20.45, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti a oprit pentru control,  pe DJ 208E din comuna Dolhești, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Fălticeni.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate