Image default
Comunicate de presa

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN SUCEAVA

BULETIN DE PRESĂ – 24.04.2021

 

            Acțiune cu efective sporite pentru creșterea gradului de siguranță publică pe raza municipiului Vatra Dornei

 

La data de 23.04.2021, pe raza municipiului Vatra Dornei polițiștii au desfășurat o acțiune în sistem integrat pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. Scopul acțiunii a fost prevenirea faptelor antisociale în contextul sărbătorii religioase ,,Sf. Gheorghe” și descurajarea comportamentelor de tip infracțional. De asemenea,  s-a urmărit identificarea celor care pun în pereicol siguranța rutieră și încalcă normele de conviețuire socială.

În cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant 3 infracţiuni de natură economică (contrabandă)

De asemenea, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 9.765 lei, pentru acte de tulburare a ordinii publice sau pentru încalcarea normelor rutiere.

Tot în cadrul acțiunii au fost reținute 2 permise de conducere și au fost confiscate bunuri în valoare de 1.141 lei.

 

 

            Evenimente rutiere cercetate de polițiști

 

 La data de 23.04.2021, în jurul orelor 13.25, o femeie de 33 de ani, din com. Volovăţ, în timp ce conducea autoturismul pe DN17, zona Pasul Mestecăniş, având direcţia de deplasare mun. Suceava spre mun. Vatra Dornei, s-a răsturnat cu autoturismul pe cupolă în şanţul de pe marginea dreaptă a drumului.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto.

Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,, vătămare corporală din culpă”.

 

La 23.04.2021, în jurul orelor 1815, un tânăr de 20 ani, din orașul Salcea, a condus autoturismul pe strada Calea Burdujeni din mun. Suceava, având direcția de deplasare dinspre strada Cuza Vodă către strada Calea Unirii, iar în proximitatea intersecției în sens giratoriu cu strada Calea Unirii, a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul care era condus de către un bărbat de 33 ani, din orașul Salcea și care a fost proiectat în autoturismul condus în fața sa de către un bărbat de 55 ani, din mun. Suceava.

În urma accidentului șoferul de 33 de ani a suferit leziuni traumatice ușoare.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, sens în care, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p., le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”vătămare corporală din culpă”.

 

 

Dosare penale la regimul rutier

 

La 23.04.2021, în jurul orei 07.30, echipajul de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Câmpulung Moldovenesc, a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 41 ani, din mun. Iași, jud. Iași.

Din verificările efectuate s-a constatat că dreptul de conducere al conducătorului auto este “cu restricții suspendat”, acesta fiind informat că i se va întocmi dosar de cercetare penală și că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la finalizarea cercetărilor

S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

La 23.04.2020, 23:55, echipajul de poliție din cadrul Biroului Rutier Suceava, aflat în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe raza municipiului Suceava, a observat un autoturism ce se deplasa pe strada Calea Unirii și care ulterior a virat la dreapta pe strada Traian Vuia, circulând haotic. Vehiculul și-a continuat deplasarea prin viraj stânga pe strada Nicolae Labiș, unde a fost blocat de către polițiști. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 39 de ani, din mun. Suceava. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii dispus începerea urmării penale cu privire la comiterea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate