Image default
Comunicate de presa

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN SUCEAVA

 BULETIN DE PRESĂ – 14.01.2021

 

Articole pirotehnice în valoare de 116.350 lei confiscate de poliţişti

La 23.11.2020, la nivelul I.P.J. Suceava, a fost demarată acțiunea „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2020/2021.
În cadrul acțiunii au fost angrenate structurile S.A.E.S.P., S.I.C.E., S.O.P., precum și subunitățile, iar în urma activităților desfășurate au fost efectuate 50 verificări şi controale în complexele comerciale, pieţe, târguri sau alte locuri de comercializare identificate pe raza județului Suceava ocazie cu care au fost constatate 27 infracţiuni la regimul articolelor pirotehnice.
În cadrul acţiunii poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării cantitatea de aproximativ 1920 kg. articole pirotehnice în valoare de circa 116.350 lei.
De asemenea au fost întocmite 5 dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală”, ce vor fi soluţionate procedural.

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 13.01.2021, în jurul orei 07.41, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U.112” cu privire la faptul că pe DN 17 în comuna Iacobeni a avut loc un accident rutier.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani din comuna Sadova, care a declarat că în timp ce conducea autoutilitara cu remorcă (platformă auto), pe DN 17 în afara localităţii Mestecăniş, pe raza comunei Iacobeni, pe o porţiune de drum în aliniament şi în pantă, carosabil umed, s-a răsturnat pe sensul opus de mers.
Din accident a rezultat decesul unui bărbat de 48 de ani din comuna Breaza şi a unui bărbat de 57 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, pasageri in autovehicul, precum şi rănirea conducătorului auto.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 13.01.2021, ora 13:50, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 15 C din direcția Boroaia către Praxia, un bărbat de 27 de ani din comuna Bogdăneşti a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autotractorul ce tracta o semiremorcă, condus regulamentar de un bărbat de 37 de ani din comuna Ciocăneşti.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 27 de ani, a unui bărbat de 30 de ani din comuna Bogdăneşti şi a unei femei de 29 de ani din comuna Boroaia, pasageri în acelaşi autoturism, care au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce v-a fi soluţionat procedural.

La 13.01.2021, orele 17:55, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe strada Gheorghe Doja din localitate, s-a produs un accident rutier în urma căruia a rezultat rănirea unei persoane.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe un drum adiacent străzii Gheorghe Doja, la intersecția cu strada Gheorghe Doja, un minor de 7 ani nu s-a asigurat corespunzător și nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare, condusă de un bărbat de 24 de ani din comuna Calafindeşti, care circula pe drumul cu prioritate, intrând în coliziune cu aceasta.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

 

          

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate