Image default
Comunicate de presa

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN SUCEAVA

BULETIN DE PRESĂ – 12.01.2021

 

           Bărbat reţinut de poliţişti pentru conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice

 

La 11.01.2021, în jurul orei 18:40, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Ștefan cel Mare, din localitatea Bivolăria, aefectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea.

Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea autoturismului, acesta fiind oprit pe strada Domnească din localitate unde a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

Poliţiştii au identificat conducătorul auto, un bărbat de 39 de ani din oraşul Vicovu de Sus, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că, acesta are permisul de conducere reţinut pentru abateri la regimul rutier.

Întrucât emana halenă alcoolică aceasta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 pentru lipsă documente, inspecţie tehnică periodică expirată și poliță RCA expirată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul unui vehicul sub influența alcoolului”, iar în baza probatoriului administrat s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului de 39 de ani,   acesta fiind reţinut şi încarcerat în C.R.A.P. Suceava.

         

          12.200 bucăţi ţigarete confiscate de poliţişti

 

La 11.01.2021, lucrători din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au depistat un bărbat de 41 de ani din municipiul Fălticeni, în timp ce deţinea intr-un autoturism, în vederea comercializării, cantitatea de 12.200 bucăți țigarete de provenienţă extracomunitară.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, întreaga cantitate de țigarete în valoare de aproximativ 7.930 precum şi autoturismul fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

 

 

 

          Acţiune a poliţiştilor rutieri pe linie de alcool

 

În scopul impunerii unui climat de disciplină şi de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat în perioada 08.01 -10.01.2021, o acțiune pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice,  ocazie cu care au fost efectuate 397 testări cu aparatul etilotest şi aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 35.680 lei.

În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 11 permise de conducere, au constatat 6 infracţiuni la regimul rutier şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

La 08.01.2021 o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN2E, pe raza comunei Horodnic de Sus autoturismul condus de un bărbat de 57 de ani din municipiul Rădăuţi.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea  pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

 

Sancţiuni în valoare de 174.550 lei aplicate de poliţişti

 

În perioada   08-10.01.2021, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, ocazie cu care au fost aplicate 377 sancţiuni contravenţionale în valoare de 174.550 lei.

În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 50 permise de conducere, au constatat 2 infracţiuni la regimul rutier şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

 

 

          Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

 

La 11.01.2021, în jurul orelor 09.00, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Ipoteşti la intersecția cu DJ 208A, un localnic de 31 de ani a efectuat un viraj la stânga intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat de 36 de ani din municipul Suceava.

Din accident a rezultat rănirea celor doi conducători auto, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

 

 

 La 11.01.2021, ora 19.46, în timp ce conducea autoturismul pe DN 18 din comuna Ciocănești, un bărbat de 30 de ani din judeţul Maramureş a surprins și acroşat un localnic de 58 de ani, care se afla ca şi pieton pe partea carosabilă.

Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 58 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital și i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pietonul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, dar i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, ca urmare a leziunilor suferite în urma accidentului, bărbatul de 58 de ani a decedat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

 

           

Dosar penal la regimul rutier

 

La 12.01.2021, ora 00.30, o patrulă  din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Putna, autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani din comuna Straja.

Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 28 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât s-a constatat că autoturismul nu avea poliță de asigurare RCA valabilă, bărbatul de 28 de ani a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate