Image default
Comunicate de presa

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN SUCEAVA

BULETIN DE PRESĂ – 12-10.2020

 

            Evenimente rutiere cercetate de polițiști

 

La 11.10.2020, în jurul orei 12.20, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178 D, în localitatea Cajvana, într-o curbă la dreapta, din cauza vitezei neadaptate, un localnic de 25 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă spre stânga, a rulat perpendicular cu axul drumului, după care a intrat în coliziune cu stâlpul porții de acces al unui imobil.

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Bărbatul de 25 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

 

 

La 11.10.2020, în jurul orei 15.30, în timp ce conducea autoturismul în localitatea Ipoteşti, într-o intersecţie, o femeie de 67 de ani din municipiul Suceava nu a respectat semnificația indicatorului cedează trecerea și efectuat virajul spre stânga, ocazie cu care a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de către un bărbat de 36 de ani din comuna Udeşti.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea conducătoarei auto şi a unei femei de 40 de ani din comuna Udeşti, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 36 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care,  la spital li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

 

 

La 11.10.2020, ora 17.14, în timp ce conducea autoturismul  pe DJ 208 A la intrare în localitatea Luncușoara, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, o femeie de 21 de ani din comuna Udeşti a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 40 de ani din municipiul Suceava, care era oprit la culoarea roșie a semaforului electric amplasat pentru lucrările care se execută la partea carosabilă.

Din accident a rezultat rănirea unui bărbat de 33 de ani din comuna Udeşti, pasager în autoturismul condus de femeia de 21 de ani şi a conducătoarei auto de 40 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătoarele auto au fost testate de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele  fiind negative, după care, la spital li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

 

               Dosare penale la regimul rutier

 

La 11.10.2020, în jurul orelor 03.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a efectuat semnal de oprire pe DJ 176 pe raza comunei Vatra Moldoviţei, unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea .

Poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia pe DJ 176, iar în urma efectuării unui viraj la stânga, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în coliziune cu gardul unui imobil.

Poliţiştii au identificat conducătorul auto, un bărbat de 24 de ani din comuna Vama, căruia i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, acesta refuzând atât testarea cât şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 24 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.

 

 

La 11.10.2020, ora 13:20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada prof. Leca Morariu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

 

 

La 11.10.2020, ora 20.55, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe D.J. 178 C pe raza comunei Bilca, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din comuna Voitinel.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 32 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul nu are poliță de asigurare obligatorie RCA, valabilă, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

 

 

La 11.10.2020, ora 21.45, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DJ 209D, în localitatea Calafindești autoturismul condus de un localnic de 37 de ani.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat  faptul că, bărbatul de 37 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate