Image default
Comunicate de presa

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN SUCEAVA

BULETIN DE PRESĂ – 10.10.2020

           

            Material lemnos confiscat de polițiști

 

La 09.10.2020, ora 16.07, pe raza sat/com. Pojorâta, DJ 175 B, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, au oprit în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos conform avizului de însoțire prezentat la control cantitatea de 13,11mc lemn lucru rotund rășinoase.

La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 30 ani, din com. Fundu Moldovei, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei, precum și avizul de însoțire a materialului lemnos din 09.10.2020 pentru autoutilitara cu un volum de 13,11 mc molid-lemn rotund.

Întrucât au existau date și indicii cu privire la efectuarea unui transport repetat în baza aceluiași aviz, s-a pus în vedere conducătorului auto să însoțească echipajul de poliție la Atelierul de Producție Sadova în vederea inventarierii materialului lemnos încărcat pe mijlocul de transport, solicitându-se sprijin în acest caz Ocolului Silvic Pojorâta. După inventarierea materialului lemnos s-a stabilit că autoutilitara transporta lemn rotund molid, cu un volum de 15,00 mc.

S-a procedat la confiscarea materialului lemnos, respectiv cantitatea de 15,00 mc lemn rotund molid în valoare de 4.365 lei și la sancționarea contravențională a șoferului, pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 171/2010, cu amendă de 10.000 lei.

 

 

             Sancțiuni în valoare de 55.000 lei aplicate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

 

În data de 09.10.2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Suceava au acționat pe raza municipiului Suceava pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută.

Au fost efectuate controale la 15 unități economice și au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale Lg. 12/1990 republicată, în valoare de 55.000 lei.

 

 

               Dosar penal la regimul rutier

 

La 09.10.2020, ora 17.50, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, pe DC Neclasificat, pe raza satului Falcău, comuna Brodina, au oprit pentru control o motocicletă care circula pe direcția DC Neclasificat – DJ209G, condusă de un bărbat de 48 ani, din comuna Straja, care deține permis categoria B, fără a avea dreptul de a conduce motociclete. Motocicleta nu avea  ITP și RCA.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.

Totodată, s-a reținut certificatul și plăcuța cu număr de înmatriculare.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate