Image default
Comunicate de presa

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN SUCEAVA

BULETIN DE PRESĂ – 14.09.2020

           

            Două persoane reținute, sancțiuni contravenționale de peste 13.000 lei și o autoutilitară indisponibilizată după verificarea unui transport de material lemnos

 

La 12.09.2020, ora 18.30, Poliția mun. Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un activist de mediu de 31 de ani din mun. Rădăuți, cu privire la faptul că dinspre comuna Volovăț spre comuna Marginea se efectuează un transport de material lemnos, solicitând verificarea legalității încărcăturii.

Patrula de poliție din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți a identificat în trafic pe raza comunei Volovăț, pe D.J. 209 K, o autoutilitară care tracta o semiremorcă, ansamblul de vehicule fiind încărcat cu material lemnos. S-a procedat la oprirea ansamblului de vehicule pe D.J. 209 K, în comuna Volovăț, la volanul autoutilitarei fiind identificat șoferul de 60 ani, din mun. Rădăuți, care a prezentat polițiștilor avizele de însoțire a materialului lemos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la materialul lemnos transportat, s-a procedat la conducerea ansamblului de vehicule la Depozitul Atelier Împletituri–Marginea în vederea inventarierii, personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea constatând că datele înscise în avize corespund cu cantitatea de material lemnos însă numărul de bucăți material lemnos din avizele de însoțire nu corespunde cu numărul de bucăți inventariate de către personalul silvic. Având în vedere acest lucru s-a procedat la sancționarea contravențională a persoanei juridice titulare a transportului cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea modului de completare a avizelor de însoțire, conf. Lg. 171/2010.

La Depozitul Atelier Împletituri–Marginea au fost solicitați și reprezentanți I.S.C.T.R. Suceava care au constatat nereguli privind depășirea lungimii ansamblului de vehicule și depășirea greutății totale rezultate din documente, fapte sancționate contravențional cu suma de 2.800 lei.

De asemenea, întrucât conducătorul auto a refuzat cântărirea încărcăturii, s-a aplicat și o sancțiune contravențională de 6.000 lei, ca măsură complementară fiind reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoutilitarei, aceasta fiind indisponibilizată până la punerea în legalitate.

Totodată, polițiștii au fost sesizați că pe perioada verificării cantității de material lemnos, activistul de mediu care a rămas în zona Depozitului Atelier Împletituri–Marginea ar fi fost amenințat și chiar agresat de către persoane din anturajul șoferului care ar fi venit ulterior la fața locului. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,loviri sau alte violențe” și ,,amenințare”, stabilindu-se că persoanele respective au aruncat și cu pitre asupra mașinii activistului de mediu, în acest sens cercetările fiind extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,distrugere”. Au fost identificate și audiate toate persoanele implicate, stabilindu-se participația directă la comiterea faptelor a doi bărbați de 27 și 38 de ani, ambii din comuna Sucevița.

Urmare a probatoriului administrat de polițiști s-a dispus extinderea cercetărilor și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,tulburare a ordinii și liniștii publice”, față cei doi bărbați de 27 și 38 de ani dispunându-se măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cei doi au fost introduși în arestul IPJ Suceava, cercetările continuând pentru documentarea activității infracționale.

 

 

             Evenimente rutiere cercetate de polițiști

 

La 13.09.2020, în jurul orelor 13.12, un bărbat de 72 de ani, din localitatea Marginea, conducea bicicleta pe DN 2 E, pe raza com. Marginea,  având direcția de deplasare dinspre satul Clit spre centrul comunei Marginea.

Ajungând în dreptul Ocolului Silvic Marginea a efectuat viraj stânga pentru a intra în curtea Ocolului și nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus din sens opus de către un tânăr de 23 de ani, din com. Marginea. Conducătorul auto a virat dreapta pentru evitarea impactului, însă a acroșat bicicleta cu partea stângă față a autoturismului. În urma impactului biciclistul a fost proiectat pe carosabil, suferind leziuni ușoare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

 

La 13.09.2020, în jurul orelor 14:00, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din com. Frătăuții Noi,  a condus autoturismul pe str. Calea Movileștilor, din com. Sucevița, având direcția de deplasare dinspre com. Sucevița spre com. Marginea.

La un moment dat a oprit autoturismul pe partea dreaptă a părții carosabile, iar în momentul în care a intenționat să se pună în mișcare, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei, fiind surprins din spate de un alt vehicul care circula regulamentar pe str. Calea Movieleștilor, având aceeași direcție de deplasare, fiind condus de către un bărbat de 46 de ani, din comuna Vatra Moldovițeei.

În urma impactului conducătorii auto și pasagerii ambelor autoturisme au suferit leziuni ușoare,

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care au fost conduși la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de   „vătămare corporală din culpă”.

 

La 13.09.2020, în jurul orelor 15.45, un bărbat de 30 ani, din com. Ostra, în timp ce conducea motociclul pe DJ 177A, în interiorul localităţii Tarniţa, com. Ostra, având direcţia de deplasare Frasin către Broşteni, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum, pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice şi a lipsei de experienţă în conducere a pierdut controlul asupra direcţiei, părăsind partea carosabilă, iar când a efectuat manevra de a reveni pe partea carosabilă, s-a dezechilibrat şi a căzut.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului moto, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Conducătorul moto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a procedat la verificarea în baza de date a deţinătorilor de permise de conducere din România, ocazie cu care s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

 

               Dosare penale la regimul rutier

 

La 13.09.2020, ora 00.20, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti, au oprit pe drumul comunal de pe raza comunei Bunești, sat Petia, autoturismul condus de către un bărbat de 30 ani, din comuna Bunești.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.06 mg/L alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

 

La 13.09.2020, orele 22:30, echipajul de poliţie din cadrul Compartimentului Rutier Vatra Dornei a oprit pentru control pe calea Transilvaniei din mun. Vatra Dornei autoturismul condus de către un bărbat de 40 ani, din mun. Vatra Dornei. Întrucât emana halenă alcoolică, s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l, alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru fapta de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate