Image default
Comunicate de presa

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN SUCEAVA

BULETIN DE PRESĂ – 14.06.2019

 

           

            Țigări de contrabandă confiscate și un autoturism indisponibilizat de polițiști

 

La data de 13.06.2019, ora 17.00, un echipaj mixt format din polițiștii Serviciului Rutier Suceava și ai Poliţiei oraşului Siret împreună cu lucrători din cadrul A.N.A.F. Suceava a oprit pentru control pe raza orașului Siret un autoturism în care se afla ca pasager mama conducătorului auto, o femeie de 59 de ani, din orașul Vicovu de Sus.

În urma controlului autoturismului, sub bancheta din spatele conducătorului auto și disimulat printre alte bunuri și bagaje, au fost identificate 241 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare de circa 2.450 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

 

       

            Evenimente rutiere cercetate de polițiști

 

La 13.06.2019, ora 09.55, în timp ce conducea mopedul înregistrat din curtea unei societăți comerciale din comuna Verești către DJ 290, un localnic de 45 de ani, nu a acordat prioritate de trecere şi a fost acroşat de autoutilitara condusă regulamentar de un bărbat de 40 de ani din județul Botoşani.

În urma accidentului, a rezultat rănirea conducătorului mopedului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cei doi conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului autoutilitarei și de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului mopedului, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 45 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 13.06.2019, ora 15.20, în timp ce conducea mopedul neînregistrat sau înmatriculat  pe DJ 291A din comuna Zvoriștea, un localnic de 29 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat în afara părții carosabile, pe un podeț din fața unui imobil.

În urma accidentului, bărbatul de 29 de ani a suferit leziuni fiind examinat de un echipaj medical sosit la fața locului, după care, conducătorul mopedului a refuzat să fie transportat la spital pentru investigații de specialitate. Interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 29 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”,  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” , ce va fi soluționat procedural.

 

               La 13.06.2019, ora 16.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni, un localnic de 20 de ani a surprins și accidentat ușor un minor de 9 ani din localitate, care alerga și care nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric instalat pentru trecerea de pietoni, după care, victima a fugit de la fața locului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, în jurul orei 17.55, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată de spitalul din localitate despre faptul că, la unitatea medicală s-a prezentat minorul de 9 ani, împreună cu unchiul său, care a declarat faptul că, a fost victima unui accident rutier, fiind examinat medical.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

 

            Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică desfășurată de polițiștii din Frasin

 

               În perioada 11.06.-12.06.2019, Poliția orașului Frasin a organizat o acțiune punctuală pe raza de competență pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 18 persoane și au fost controlate 16 autovehicule.

Au fost efectuate 4 percheziții domiciliare și au fost cosntatate 10 infracţiuni, toate de furt calificat.

Sunt cercetate 4 persoane, din care 1 a fost reținută pentru 24 de ore.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 5.850 lei, constând în material lemnos (cherestea).

 

 

            Dosar penal la regimul rutier

 

               La 13.06.2019, ora 11.54, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe DJ 178A din comuna Todirești, autoturismul  condus de un localnic de 37 de ani, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 92 km/h în localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

 

            Material lemnos confiscat de polițiști

 

La 13.06.2019, o echipă mixtă formată din polițiștii Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei și reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava a efectuat un control de specialitate la instalația de prelucrat material lemnos aparținând unei societăți comerciale cu punct de lucru în comuna Dorna Candrenilor, ocazie cu care, pentru neregulile constatate, respectiv: întocmirea necorespunzătoare a avizelor de însoțire cu regim special, neîmprejmuirea depozitului societății și lipsa cantității de 19,48 m.c.  lemn de lucru din specia mesteacăn din incinta depozitului, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 19,48 m.c. lemn de lucru din special mesteacăn în valoare de 2.844 lei.

 

La 13.06.2019, ora 14.00, o echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combaterea Delictelor Silvice Suceava și specialiştii Gărzii Forestiere Suceava au depistat abandonată pe raza drumului comunal Laureșin din comuna Moldovița, cantitatea de 21,85 m.c. lemn rotund de esență rășinoase.

Materialul lemnos în valoare de 7.669 lei fără TVA a fost confiscat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea ilegalităților silvice.

 

 

            Persoane reținute pentru furturi și tâlhării

 

La 13.06.2019, în urma continuării cercetărilor în cauza din 12.06.2019, ora 22.30, privind infracțiunile de „furt calificat” și „lovire” reclamate de un bărbat de 70 de ani din municipiul Vatra Dornei, prejudiciul fiind de circa 800 lei, polițiștii au reușit identificarea autorilor ca fiind doi localnici de 26 și 32 de ani, asupra cărora a fost identificată suma de 137 lei.

În urma audierii celor doi autori, coroborat cu probatoriul administrat, polițiștii au procedat la schimbarea încadrării juridice din „furt calificat” și „lovirea sau alte violente” în infracțiunea de „tâlhărie calificată”.

Astfel, cei doi autori au fost reținuți pentru 24 de ore și ulterior au fost prezentați Judecătoriei Vatra Dornei care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În baza mandatelor de arestare preventivă, cei doi bărbați au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava.

 

La 13.06.2019,  în urma continuării cercetărilor în cauza din 26.05.2019 privind infracțiunea de furt calificat comisă din locuința unei femei de 75 de ani din comuna Vadu Moldovei, prejudiciul fiind de circa 600 lei, polițiștii Postului de poliție Vadu Moldovei au reușit identificarea autorului ca fiind un localnic de 18 ani.

În baza probatoriului administrat, s-a dispus reținerea suspectului pentru 24 de ore, ce a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 14.06.2019, acesta să fie prezentat procurorului de caz cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate