Image default
Iași

Înfrumusețarea zonei de agrement C. A. Rosetti: domalarea clădirilor degradate și amenajarea de spații verzi

Va fi reabilitată zona de agrement C. A. Rosetti, mai exact la intersecția dintre bd. C. A. Rosetti, șos. Albineț și str. Brândușa, și include reconversia și refuncționalizarea a 17.912 metri pătrați de teren neutilizat și degradat. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea sa de aproximativ 14.000.000 de lei.

În vederea promovării regenerării și revitalizării acestei zone vor fi demolate clădirile situate pe teren și aflate într-o stare avansată de degradare, vor fi realizate alei pietonale și amenajate spații verzi și facilități pentru recreere (de exemplu, zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii etc.), vor fi montate obiecte de mobilier urban (foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, bănci, sisteme de parcare pentru biciclete etc.), dispozitive Wi-Fi, sisteme de supraveghere video etc.

De asemenea, vor fi modernizate străzile care conduc în mod direct la terenul supus intervenției și vor fi înlocuite și / sau racordate rețelele de utilități publice. Nu în cele din urmă, se va avea în vedere și crearea de facilități / adaptarea infrastructurii / echipamentelor pentru accesul persoanelor cu dizabilități, spun reprezentanții municipalității ieșene.

Proiectul își propune să contribuie și la creșterea gradului de implementare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iași 2015 – 2030 prin dezvoltarea rețelei de spații verzi.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate