• Acasa
  • Iași
  • Încep lucrările la Lotul 1 de pe Axa Rutieră Iași – Suceava
Iași Slider Iasi

Încep lucrările la Lotul 1 de pe Axa Rutieră Iași – Suceava

Conducerea Consiliului Județean Iași a semnat astăzi, 2 decembrie, ordinul de începere a lucrărilor la Lotul I de pe Axa Rutieră Iași-Suceava. Este vorba despre DJ 282 Limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D. În lungime de 29,584 km, acest tronson va fi reabilitat și modernizat în cadrul contractului cu Asocierea S.C. ALPENSIDE S.R.L. București– S.C. GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L. Pitești.

Până acum am semnat două contracte de execuție, pentru lotul 1 și lotul 2 și pentru ambele tronsoane am dat ordin de începere a lucrărilor. Reabilitarea celor 30 de kilometri pentru care am semnat astăzi era mult așteptată de către locuitorii comunelor traversate de acest drum. Constructorul va începe modernizarea conform planului de lucrări și, chiar dacă suntem în anotimpul rece, va executa toate procedurile ce pot fi efectuate pe timp de iarnă pentru a respecta termenele. În foarte scurt timp vom semna și contractul pentru execuția lotului al treilea de pe AXA Rutieră Iași- Suceava și putem spune că, practic, am intrat în linie dreaptă cu acest obiectiv major de infrastructură”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași .

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere, iar perioada de garanție pe care constructorul este obligat să o asigure este de 60 luni de la data recepției. Valoarea contractului este de 60.361.648,98 lei fără TVA (12,7 milioane euro).

La semnarea ordinului de începere a lucrărilor pentru Lotul 1 au fost prezenți și doi dintre primarii comunelor beneficiare.

Proiectul prevede reabilitarea a 170 de km de drum. La final, 22 de comune și orașe din Iași și Suceava vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T). Comunele ieșene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi, Sirețel.

În județul Suceava, axa rutieră va traversa comunele Ipotești, Bosanci, Udești, Stroiești, Dărmănești, Todirești, Moara și Șcheia, orașele Dolhasca și Liteni și municipiul Suceava.

Proiectul face parte din Planul de Dezvoltare Regională Nord – Est 2014 – 2020, Axa prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1: Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate