• Acasa
  • Iași
  • Încep lucrările de reabilitare a infrastructurii de tramvai din zona Tudor Vladimirescu
Iași Slider Iasi

Încep lucrările de reabilitare a infrastructurii de tramvai din zona Tudor Vladimirescu

A fost a semnat contractul de lucrări de infrastructură aferent proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași – Reorganizarea circulației pe bulevardul Tudor Vladimirescu”. Perioada de implementare estimată a proiectului este de 24 de luni. Contractul de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord – Est a fost semnat pe 14 iunie.

Am semnat contractul de lucrări aferent primului proiect cu finanțare europeană contractat oficial prin Programul Operațional Regional – Axa 4.1. Miercuri, 24 iulie, va fi predată constructorului toată documentația tehnică necesară și se va stabili organizarea de șantier. Între timp organizăm o licitație pentru a alege supervizorul acestui contract, cel care va coordona întreaga activitate de dirigenție de șantier și management de proiect. Decontările se vor face doar în baza avizului pe care compania care va face această activitate ni-l va da”, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Deschiderea ofertelor a avut loc pe 30 mai, câștigătoare fiind declarată asocierea Conest SA Iași – Mari Vila Com SRL București, contra unei sume de 34.475.207,68 lei, inclusiv TVA.

Lucrările de reabilitare a tronsonului liniei de tramvai cuprind următoarele activități: execuția lucrărilor de construcții și instalații aferente liniei de tramvai intersecție Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului, reabilitarea celor două peroane din stația Tudor Vladimirescu, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu și construirea a două stații de tramvai.

Pentru prima dată în Iași va fi introdusă o bandă dedicată pentru tramvai, care va fi delimitată fizic în teren cu butoni stradali solari, care nu vor împiedica depășirea în caz de urgență. Această soluție tehnică ar putea aplicată și la alte tronsoane de tramvai care urmează să fie reabilitate: zona Târgu Cucu – Cinci Drumuri, Podu Roș – Țesătura și Doi Băieți – Dancu.

Proiectul general include și achiziționarea a șapte tramvaie.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate