• Acasa
  • Botosani
  • Încă o tonă de alimente confiscate din piață. Produsele erau de origine necunoscută, fără documente și vândute în condiții improprii
Botosani Slider Botosani

Încă o tonă de alimente confiscate din piață. Produsele erau de origine necunoscută, fără documente și vândute în condiții improprii

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice​ Botoșani au continuat activitățile de prevenir​e și combater​e a activităților comerciale ilicite, precum și pentru protejarea sănătății populației și verificarea siguranței alimentelor de origine animală si nonanimală destinate consumului uman.

Împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au fost efectuate verificări în Piața Centrală a municipiului Botoșani și în Hala destinată comercializării de produse diverse.

Astfel au fost identificate și verificate 8 persoane fizice care comercializau diverse produse alimentare.

Cu ocazia verificărilor a fost dispusă retragerea de la comercializare, sechestrarea și dirijarea către o unitate specializată ​î​n neutralizarea deșeurilor, a cantității de peste 1.100 de kilograme de produse alimentare de diverse sortimente, în valoare totală de peste 15.000 de lei.

Pentru mărfurile retrase de la comercializare, persoanele verificate nu dețineau documente legale de proveniență și nici declarații de conformitate, produsele erau neetichetate, aveau origine necunoscută și erau expuse la vânzare în condiții improprii.

Totodată, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 și HG 984/2005, ​î​n valoare totală de 15.000 de lei.

​Patru dintre persoanele identificate, au făcut obiectul verificărilor și în data de 20​ mai 2020, când au fost sancționate contravențional și le-a fost confiscată, ​î​n vederea distrugerii, întreaga cantitate de produse alimentare identificată la comercializare.

În urmă cu două zile au fost confiscate peste 2 tone de produse alimentate de diverse sortimente (produse de patiserie, dulciuri, conserve, etc.), în valoare totală de aproximativ 37.000 lei și au fost aplicate 16 sancțiuni în valoare de 21.000 de lei. 

Bilanțul celor două zile:

3,1 tone de produse retrase de la comercializare, în valoare de 52.000 lei.

17 sancțiuni în valoare totală de 36.000 de lei

Activitatea s-a derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Ordine Publică și a celor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate