Image default
Suceava

În municipiul Suceava, procentul de colectare a deșeurilor reutilizabile a ajuns la 42%

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a anunţat că a început ridicarea gratuită a brazilor de Crăciun, de lângă punctele de colectare selectivă a deşeurilor.

„La fel ca în fiecare an, perioada sărbătorilor este una foarte aglomerată, în care se adună mai multe deșeuri decât de obicei.

Așa arată și datele primite de la colegii din cadrul Serviciului de Ecologizare.

În luna decembrie a anului 2020 au fost colectați 15.167 mc de deșeuri, cu 30% mai mult decât în luna decembrie a anului 2019, când au fost colectați 11.636 mc.”, a precizat Harşovschi.

„De asemenea, procentul deșeurilor reutilizabile a crescut de la 26% (decembrie 2019), la 42% (decembrie 2020), ceea ce demonstrează faptul că sistemul de colectare selectivă dă roade.

Au fost și probleme întâmpinate în anul ce tocmai a trecut, printre acestea numărându-se: deșeurile abandonate în diverse locuri pe domeniul public sau lângă containere, depozitele necontrolate de deșeuri voluminoase și din construcții și folosirea necorespunzătoare a containerelor de colectare, inclusiv blocarea acceselor utilajelor de colectare la amplasamente.

Din acest motiv, revin cu rugămintea către suceveni de a fi responsabili și de a depozita conform deșeurile, respectiv de a colecta selectiv și de a nu împiedica accesul utilajelor de colectare!

Împreună menținem orașul curat!”, a mai spus viceprimarul Sucevei.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate