Image default
Suceava

În județul Suceava a început recepția pachetelor de igienă care vor fi distribuite persoanelor dezavantajate

Instituția Prefectului – județul Suceava anunţă că, începând de marţi, 19 ianuarie 2021, a început recepția pachetelor de igienă din programul POAD, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Județul Suceava este primul județ din țară pentru care s-a început repartiția pachetelor de igienă, pentru acesta fiind alocate un număr de 60.922 de pachete.

Pachetele de igienă conțin: periuţă de dinţi 5 buc., pastă de dinţi, săpun lichid 500 ml, şampon copii 800 ml, şampon adulţi 500 ml şi detergent de rufe 2700 g.

Luni au fost recepționate 20.241 de pachete de igienă (33,2% din total) în localitățile Suceava, Șcheia, Adâncata, Hânțești, Zvorâștea, Zamostea, Grămești, Mitocu Dragomirnei, Pătrăuți, Dărmănești, Șerbăuți, Calafindești, Grănicești, Mălini, Slatina, Valea Moldovei, Stulpicani, Ostra, Dornești, Rădăuți, Horodnic de Sus, Marginea, Voitinel, Vicovu de Jos, Putna, Frătăuții noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Vicovu de Sus, Straja, Ulma și Brodina.

După finalizarea recepției în toate UAT-urile din județ va începe distribuția pachetelor de igienă către primele două categorii de beneficiari așa cum sunt aceștia definiți în conținutul Ordonanței de Urgență 84/2020:

Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Programul POAD contribuie la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare și mâncare preparată), materiale școlare pentru copii, trusouri pentru nou-născuți, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate