Image default
Neamt

În județul Neamț vor fi achiziționate 10 sisteme de videoconferință

Pentru a îmbunătăți accesul cetățenilor la actul de justiție în situații de risc epidemiologic crescut, Ministerul Justiției a alocat 38 milioane lei către instanțele judecătorești pentru a achiziționa sisteme de videoconferință și echipamente informatice.

În județul Neamț vor fi achiziționate 10 sisteme de videoconferință în valoare de 240 mii lei.

2 sisteme video vor reveni Secției I civilă de contencios administrativ și Secției penale, 2 sisteme video Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, 3 sisteme video Judecătoriei Piatra-Neamţ și câte unul instanțelor din Roman, Târgu Neamț și Bicaz.

Până acum, la instanțele din județul Neamț existau doar 5 sisteme de videoconferință, câte unul la judecătorii și unul la sediul Tribunalului.

Alocarea fondurilor a fost făcută în urma demersurilor Ministerului Justiției, care a solicitat Ministerului Finanțelor Publice suma necesară.

O dată cu declanșarea crizei pandemice, instanțele au început să utilizeze intensiv  echipamentele de videoconferința și în cauzele civile.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate