Image default
Botosani

În atenţia absolvenţilor promoţiei 2019

Absolvenții instituţiilor de învăţământ, au  termen de 60 de zile de la absolvire, pentru înregistrarea în evidenţa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana, în vârstă de minim 16 ani, care a obţinut o diplomă în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular.

Astfel, persoanele care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

Absolvenţii de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, sunt așteptați să se înregistreze în evidența AJOFM. Actele necesare sunt:

• actul de identitate, în original şi copie;

• actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie;

• adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

Halaciuc Claudia

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate