Image default
Iași

Iași: Nu mai sunt locuri pentru vaccinare în ianuarie, în municipiu

Locurile pentru vaccinare în municipiul Iaşi sunt ocupate până la finalul lunii ianuarie. Ieşenii se pot programa în alte localităţi din judeţ, precum Tomeşti, acolo unde, oamenii nu se îngrămădesc la vaccinare.

”Numărul persoanelor care se înscriu pe platformă creşte zilnic. Majoritatea centrelor de vaccinare au programări inclusiv până pe 25 ianuarie, adică până la începutul săptămânii viitoare. În municipiul Iaşi, dar şi în Paşcani, adresabilitatea este la capacitate maximă, atât pentru centrele din unităţile sanitare, cât şi pentru cele puse la dispoziţie de către primării. Toate aceste date sunt într-o evoluţie continuă, sunt volatile. Avem dotarea necesară, personal suficient şi vaccinuri suficiente”, a declarat Lucian Indrei, inspector şef la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

Conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 15.651 de vaccinări în judeţul Iaşi. Pe data de 20 ianuarie 2021, în total au fost vaccinate 1976 de persoane. În privinţa reacţiilor adverse la vaccinare, de la începutul campaniei, până în prezent s-au înregistrat 27 de reacţii uşoare.

La ultima raportare, la Iaşi, în 24 de ore, erau înregistrate două decese din cauza coronavirusului, judeţul ajungând la un număr total de 501 morţi, de la începutul pandemiei. În spitalele suport COVID, ieri erau ocupate 343 de paturi, dintre care 37 sunt paturi ATI.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate