Image default
Iași

IAȘI | 1.250 de centre educaţionale online vor fi înfiinţate în şcolile din municipiu

Primăria Municipiului Iași va achiziționa sisteme digitale pentru crearea a 1.250 de centre de educație online pentru unitățile de învățământ preuniversitar ieșene. Municipalitatea organizează în acest scop o licitație la care până la data limită, astăzi, 30 septembrie, au fost primite două oferte, din partea SC Elsaco Solutions SRL Botoșani și SC Romaudiovideo SRL Ilfov. Procedura de achiziție publică are o prevedere financiară de 7.500.00 lei, cu TVA, iar firma câștigătoare va avea la dispoziție cel mult 30 de zile de la semnarea contractului pentru a livra sistemele.

Organizarea noului an de învățământ preuniversitar în condiții de maximă siguranță sanitară reprezintă o prioritate pentru municipalitatea ieșeană și pentru mine, ca primar. Voi continua să susțin educația ieșeană prin toate mijloacele pe care le am la dispoziție! Sperăm ca evaluarea tehnică și financiară a ofertelor să se încheie cât mai repede, astfel încât să putem contribui și în acest fel la desfășurarea activității didactice în condiții cât sigure în această perioadă complicată. Bucuria noastră este că vom fi și primul oraș din România care va avea astfel de facilități și în care mare parte din activitatea școlară va putea fi organizată online! Eforturile noastre de modernizare și digitalizare a sistemului educațional vor continua și în următorii ani”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Ideea amenajării acestor centre de educație online a pornit de la constatarea că deși profesorii au încercat să își adapteze metodele de predare și examinare la platformele existente online, s-a constatat că nu toate materiile pot fi predate în această formă, întrucât sunt discipline școlare care nu pot fi explicate decât la tablă. Soluția oferită va asigura o legătură video între profesori și elevi. Astfel, prin intermediul unei camere video și a unui microfon de tip lavalieră se va asigura captarea și transmiterea către elevi a imaginii profesorului și a tablei, precum și a explicațiilor verbale ale acestuia. La rândul lui, profesorul va putea recepționa, pe ecranul unui televizor, imagini și sunet cu elevii participanți la cursul online.

Reamintim că pe 17 august a fost organizată o ședință de Consiliu Local în cadrul căreia a fost aprobată alocarea sumei de 12.600.000 de lei pentru mai multe achiziții necesare asigurării siguranței elevilor și profesorilor. În virtutea hotărârii menționate vor fi procurate 1.250 de sisteme digitale pentru centrele de educație online (pentru marea majoritate a sălilor de curs din municipiu) în sumă totală de 7.500.000 lei, 3.000 de tablete destinate elevilor pentru predare online în cuantum de 2.800.000 lei (sumă care include și conectarea la Internet pe doi ani școlari) și 1.530.000 măști chirurgicale pentru elevii din clasele 0 – XII, în valoare de 2.300.000 lei.

Bunurile achiziționate vor fi puse la dispoziția Inspectoratului Școlar Județean Iași și a unităților de învățământ din Municipiul Iași pentru asigurarea actului educativ. De asemenea, va fi asigurată asistența pentru punerea în funcțiune / utilizarea bunurilor achiziționate, la cerere, pentru fiecare unitate de învățământ sau cadru didactic, după caz.

Reamintim și că printr-o hotărâre a Consiliului Local din 14 aprilie au fost realizate deja 40 de centre de educație online în 36 de unități de învățământ, iar acestea și-au dovedit utilitatea.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate