Image default
Rădăuți Suceava

Horodnic de Sus redeschide lista investiţiilor în platformele comunale pentru gunoiul de grajd

Comuna Horodnic de Sus redeschide lista investiţiilor în platformele comunale pentru gunoiul de grajd din judeţul Suceava, finanţate de Guvern dintr-un împrumut de la Banca Mondială.

Crescătorii de animale din această localitate beneficiază de avantajele existenţei unei platforme comunale pentru depozitarea bălegarului.

Platforma are o capacitate de 2.260 metri cubi pe an şi este dotată cu un set de utilaje necesar colectării de la populaţie şi manipulării gunoiului de grajd, constând în tractor, 2 remorci, încărcător frontal, maşină de împrăştiat compostul şi cisternă vidanjă.

Lipsa capacităţilor individuale de stocare a bălegarului, în rândul micilor crescători de animale este una din problemele cu care se confruntă toate județele.

Este cunoscut faptul că depozitarea acestuia în locuri neimpermeabilizate generează fenomenul de poluare difuză cu nitraţi a apelor subterane şi de suprafaţă.

Nitraţii în exces din apa de fântână reprezintă o ameninţare continuă la adresa sănătăţii populaţiei, care foloseşte această apă pentru consum, fie pentru băut, fie pentru gătit.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate