Image default
Slider Suceava Suceava

Guvernul aprobă un elicopter SMURD pentru zona de munte a județului Suceava

Ministerul de Interne a răspuns afirmativ solicitării președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, de a aloca un elicopter SMURD județului Suceava, precum și pentru înființarea unui punct de operare aeromedicală în județul Suceava.

Inspectoratul General de Aviație, în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au demarat procedurile de finanțare în cadrul proiectului „Intervenție Aeriană Eficientă – Safe Air Vison” prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM, proiect prin care urmează să fie achiziționat acest elicopter.

„Este vorba de un elicopter nou care va răspunde nevoilor de intervenții aeromedicale, de căutare-salvare și în special pentru operațiunile de salvare montană.

Elicopterul urmează să ajungă în dotarea Inspectoratului General al Aviației la sfârșitul anului 2020, cel târziu la începutul anului 2021”, a precizat Gheorghe Flutur.

Având în vedere întinderea județului Suceava, pentru înființarea acestui punct, se consideră că poziția Municipiului Câmpulung Moldovenesc ar fi cea mai indicată pentru zona de munte, din punct de vedere al timpului de reacție raportat la poziția punctelor de operare aeromedicală din vecinătate.

Reamintim că la Spitalul Județean Suceava va fi amenajat un heliport pe corpul principal al clădirii.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate