Image default
Botosani

Gospodărie asaltată de vulpi. Localnicii au sunat la 112

În această dimineață, jandarmii botoșăneni au intervenit la două apeluri 112 care solicitau intervenția autorităților, din cauza pericolului reprezentat de prezența sau atacul unor animale.
La primul apel telefonic, primit în jurul orelor 09.00, un echipaj de jandarmi s-a deplasat în localitatea Blândești, unde a fost sesizată existența unui număr de aproximativ 12 vulpi la o casă părăsită, în special pui. Jandarmii au sfătuit locuitorii din apropiere să nu se apropie de locul respectiv, apoi au luat legătura cu reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani, care vor lua măsurile necesare pentru relocarea animalelor sălbatice în afara perimetrului locuit al comunei.
Două ore mai târziu, jandarmii din cadrul Grupei de supraveghere și intervenție Dorohoi au acționat în proximitatea comunei Coțușca, unde mai mulți câini au atacat și rănit un vițel aflat la păscut pe imaș. În această situație, jandarmii au procedat la îndepărtarea a cinci câini agresivi și l-au identificat pe proprietarul acestora, care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta un pericol pentru persoane, bunuri sau alte animale. Cazul a fost preluat de lucrătorii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în vederea continuării cercetărilor.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate