• Acasa
  • Neamt
  • Gala Patrimoniului Cultural Nemțean se va defășura online
Neamt Slider Neamt

Gala Patrimoniului Cultural Nemțean se va defășura online

 Direcția pentru Cultură Neamț va organiza, vineri și sâmbătă, Gala Patrimoniului Cultural Nemțean în format online.

La evenimentul organizat în parteneriat cu Prefectura Neamț, sunt invitați să participe, pe lângă reprezentanții premianților, colaboratori din Ministerul Culturii și alte instituții.

Vineri va avea loc decernarea premiilor pentru categoria Protejarea monumentelor istorice, urmată de premierea la categoria Protejarea bunurilor din patrimoniul cultural mobil.

A 2 –a zi va avea loc o excursie tematică la Mănăstirea Agapia, unde vor fi prezentate realizările în domeniul protejării monumentelor istorice și al bunurilor de patrimoniu aflate în mănăstire.

Rocsana Josanu, directorul Direcției pentru Cultură Neamț, a dat exemple de construcții restaurate sau care au benefiiciat de lucrări de conservare eficiente – conacul Stârcea din Văleni, Mănăstirea Tazlău și Mănăstirea Agapia.

La polul opus se află cazinoul din Bălțătești, fostul Tribunal Neamț, hanul din Tupilați și conacul din Podoleni – clădiri lăsate în paragină și care se degradează pe zi ce trece.

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate