• Acasa
  • Botosani
  • FOTO/VIDEO/ Rezultatul obținut de Iulian Rotariu în Mozambic confirmă titlul de cel mai bun ultramaratonist din lume!
Botosani Noutăți Slider Botosani

FOTO/VIDEO/ Rezultatul obținut de Iulian Rotariu în Mozambic confirmă titlul de cel mai bun ultramaratonist din lume!

Plutonierul adjutant Iulian Rotariu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, a terminat cursa de 220 de km, din Mozambic, pe primul loc, cu un timp total de 5h 20’48”.

Pompierul botoșănean a reușit să își domine adversarii pe tot parcursul celor cinci etape. A înregistrat un avans de 18′ 01” față de urmăritorul său și de peste 4 ore față de ultimul clasat.

Primul gând a fost să anunțe acasă că este bine.

„Misiune terminată!
Nu eu, nu voi, ci noi, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, doar împreună, am reușit să ridicăm steagul țării acolo sus, unde îi este locul, să fie mangâiat de vântul Oceanului Indian și onorat de imn! Multumesc tuturor pentru tot și susținerea copiilor cu autism din Botoșani pentru a-și termina și ei cursa! Doamne Ajută! „, este mesajul lui Iulian!

Ultramatatonul Ultra Africa Race Mozambic s-a desfășurat în perioada 10 – 14 noiembrie, între provinciile Gaza și Inhambane din sudul Mozambicului, și a aliniat la start 16 dintre cei mai buni alergători de ultramaraton extrem din lume.

Iulian Rotariu este primul și singurul român care a participat la această cursă, organizată de cei de la Canal Aventure. Concurenții au avut de parcurs 220 de km în cinci etape, urmând itinerariul marcat de organizatori, prin neîmblânzita pădure tropicală, dar și pe plaja oceanului Indian în condiții de umiditatea ridicată, arșiță și dune de nisip.

A fost o cursă autosusţinută, participanții și-au purtat echipamentul şi hrana într-un rucsac.

Și de această dată, Iulian a alergat în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate