Image default
Botosani

FOTO/ ProgMaticieni din cinci țări reuniți la Botoșani

Nivelul matematicii predate la noi și imaginea pe care și-o fac elevii din colegiile de top din România sunt subiectele discutate în aceste zile la Colegiul Laurian, cu ocazia unui proiect ce reunește în județ dascăli și specialiști în educație din cinci țări europene.

Dacă suedezii și francezii spun că matematica noastră de liceu e de nivelul facultății, englezii și finlandezii apreciază elevii botoșăneni ca fiind cu mult mai responsabili, activi și conștienți de importanța educației pentru viitorul lor. Lucru care se vede la ore prin disciplina și energia canalizată de care dau dovadă. Acestea sunt câteva dintre aspectele evidențiate în activitățile derulate la Colegiul Național ”A.T. Laurian” în  cadrul proiectului „Dezvoltarea unui model european sustenabil pentru integrarea programării în predarea matematicii” (ProgMath).

A impresionat laboratorul ”Smart” creat de laurieni grație unui alt proiect câștigat de conducerea liceului, calculatoarele, rețeaua și tabla inteligentă fiind apreciate de musafiri, dotările în sine dar și modul în care au fost așezate și în care sunt utilizate de elevi.

Proiectul „Dezvoltarea unui model european sustenabil pentru integrarea programării în predarea matematicii” (ProgMath), este derulat la Colegiul Laurian în perioada septembrie 2018 – februarie 2021, iar coordonatorul proiectului este Municipalitatea Västerås din Suedia.

Finanţarea se face  cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul ERASMUS+, iar dascălii îşi propun să-şi dezvolte competenţele profesionale astfel încât să realizeze şi să aplice proiecte de lecţii în care elevii să poată învăţa programarea prin rezolvarea problemelor de mate.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate