Image default
Botosani

FOTO | Periplu în județul Botoșani: Cseke Attila a vizitat investiții realiare cu bani de la Ministerul Dezvoltării

În cea de-a doua parte a zilei, însoțit de conducerea județului și parlamentarii botoșăneni,  Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a vizitat câteva dintre investițiile finanțate de Ministerul Dezoltării în județul Botoșani.

Primul obiectiv a fost Liceul “dr. Mihai Ciucă” din Săveni, la care învaţă 1000 de elevi din oraş și din satele învecinate. Acesta a fost reabilitat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală și va fi unul dintre cele mai moderne licee din România.

Acesta va fi dotat cu mai multe săli de clasă, laboratoare, bibliotecă, amfiteatru dar şi numeroase alte facilităţi moderne. Investiția depășește 3,6 milioane de euro.

Și tot în orașul Săveni, Ministrul Czeke Attila a vizitat noul complex sportive, ale cărui lucrări sunt într-un stadiu avansat. Acesta este ridicat pe locul vechiului stadion orășenesc, pe o suprafață generoasă de 10.000 de mp, cu fonduri asigurate de Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social.

Aici sunt amenajate mai multe terenuri de fotbal, volei și baschet, cu tribună acoperită, inclusiv cu zona VIP, sub care vor fi amenajate vestiare, sală de conferințe, cabinet medical, birouri sau grupuri sanitare. Investiția are o valoare de 2 milioane de euro.

În orașul Darabani, ministrul a vizitat Liceul Dimitrie Cantemir, la care învață peste 1.000 de lei. Primăria a primit o finanțare de 3 milioane de euro pentru modernizarea și dotarea unității de  învățământ, bani alocați prin PNDL.

 

Următorul popas a fost la Dorohoi. Aici Ministrul Dezvoltării a vizitat Colegiul Național “Grigore Ghica”, care a primit o finanțare de 3,4 milioane de lei de la Guvern, prin PNDL, etapa a doua, pentru  reabilitarea clădirii fostului cămin de fete, ce va fi transformat în corpul B al unității de învățământ.

Lucrările de reabilitare au început în 2019 şi au presupus renovare, recompartimentare și modernizare, dotare, consolidare, fundații, înlocuire tâmplărie, reabilitare termică, reabilitare șarpante, instalații termice, electrice și de gaze şi construirea unui teren de sport.

A urmat Bazinul didactic de înot din Dorohoi, primul din județul Botoșani, construit în mai puțin de un an cu scopul de a asigura elevilor baza materială necesară desfășurării activităților sportive.

Investiția a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții și are o valoare de 6,65 milioane lei, partea de utilități fiind asigurată de Primăria Municipiului Dorohoi.

Vizita de lucru a Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, s-a încheiat în orașul Bucecea, unde, împreună cu delegația care l-a însoțit pe tot parcursul zilei, a inaugurat  Baza Sportivă ridicată pe o porțiune din terenul pe care a funcționat fabrica de zahăr. La eveniment au participat și primarii din zonă, dar și un sobor de preoți care au sfințit obiectivul recent  finalizat.

Investiția, în valoare de 1 milion de euro, este realizată prin Compania Națională de Investiții și a demarat în vara anului trecut.

O bază sportivă modernă, la standarde europene, cu teren de fotbal și tribune acoperite, teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis și  o clădire pentru vestiare cu o suprafață de 400 mp.

Aici este amplasată o tabelă de marcaj și 5 catarge pentru drapel și va fi amenajată și o parcare cu 55 de locuri, din care două pentru autocare.

Aceasta este prima bază sportivă de tip I din România inaugurată de CNI.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate