Image default
Neamt

FOTO | Copiii Centrului de sprijin și asistență de specialitate, trimiși în excursie de Primăria Piatra Neamț

Pentru că suntem în vacanța mare și cei mai mulți dintre copii nu au avut posibilitatea de a se deplasa în afara orașului, marți, 27 iulie 2021, Municipiul Piatra Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, a organizat o excursie pentru 50 de copii merituoși ai Centrului de sprijin și asistență de specialitate.
Aceștia s-au deplasat la obiective emblematice și atractive din zona noastră: Cetatea Neamțului și Administrația Parcului Natural Vânători-Neamț cu Rezervația de Zimbri. Excursia a fost încununată cu un prânz traditional românesc.
„Prin această excursie am urmărit coeziunea grupului, dezvoltarea spiritului de observaţie dar și formarea unor deprinderi. Copiii au fost îndrumați să descopere frumusețile zonei noastre, dar și istoria zonei în care locuim. Ne dorim să-și dezvolte simţul estetic și spiritul de echipă, să le stârnim curiozitatea dar și dragostea pentru natură și respectul pentru frumusețile ei, pentru a păstra în memorie unele momente ce pot fi de neuitat pentru ei pentru tot restul vieţii.
Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această excursie, prin asigurarea accesului gratuit la obiectivele turistice și a mesei de prânz.” transmit organizatorii.
Aceste acțiuni se derulează în cadrul proiectului ”𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐨-𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐚𝐛𝐚𝐧𝐝𝐨𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐢”, 𝐒𝐌𝐈𝐒 𝟏𝟐𝟗𝟕𝟗𝟐, proiect ce beneficiază de o finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei.
Prin acest proiect, copiii din cadrul Centrului de sprijin și asistență de specialitate beneficiază de servicii de educație non-formală și informală, consiliere/evaluare socială și psihologică de specialitate, servicii de masă și de transport de la domiciliu către centru (și retur), iar copiii din cadrul Centrului de zi pentru preșcolari Castani beneficiază de educație formală, non-formală, informală, consiliere/evaluare socială și psihologică de specialitate, servicii de masă și de transport de la domiciliu către centru (și retur). Părinții copiilor din cele două centre beneficiază și ei de sprijin prin consiliere și evaluare socială și psihologică (Școala părinților).

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate