Image default
Botosani

FOTO | Braconaj piscicol sancționat cu 1.000 de lei

Garda de Mediu a desfășurat ieri o acțiune de control, ca urmare a acțiunii de cooperare  între GNM Comisariatul Județean Botoșani, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură și Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, în vederea respectării ordinului comun al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor cu privire la stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2021.
Acțiunile de inspecție și control s-au desfășurat pe cursul râul Siret, Acumulările Rogojești și Bucecea, pârâul Morișca, Acumularea Rai, atât pe mal cât și pe suprafața luciul de apa, cu sprijin logistic din partea AJVPS Botoșani.
Pentru că au depistat pescari care au încălcat legislația î perioada de prohibiție, oamenii legii au aplicat o sancțiune principală în valoare de 1000 lei și o sancțiune complementară de suspendare pe o perioadă de 90 de zile a permisului de pescuit.
Potrivit ordinului Ministerului Agriculturii, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial până în data de 7 iunie 2021, inclusiv.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate