• Acasa
  • Botosani
  • FOTO | Botoșănencele din nou pe podium: AUR la Campionatul European de haltere
Botosani Slider Botosani

FOTO | Botoșănencele din nou pe podium: AUR la Campionatul European de haltere

Rezultate de excepție ale halterofilelor legitimate la Clubul Sportiv Botoșani la Campionatul European de haltere-seniori- Competiție de Calificare Olimpică Tokyo 2020!

La categoria 71 kg, RALUCA OLARU a cucerit  medalia de aur la stilul smuls cu 98 kg, locul 4 la aruncat cu 120 kg și medalia de bronz la total, cu 218 kg.

Marţi seară,  multipla campioană continentală și mondială, LOREDANA TOMA, sportiva de 25 de ani, legitimată la Clubul Sportiv Botoşani, a făcut furori în complexul Luzhniki din Moscova şi a devenit triplă campioană europeană. În plus, a stabilit şi un record naţional la smuls: TOTAL 244 Kg,   SMULS 114 Kg,  ARUNCAT 130 Kg.

Și Andreea COTRUȚĂ, tot de la CS Botoșani, intră în clasamentul final al categoriei 55 Kg – Grupa B- pe locul 8, la total, cu 189 Kg, pe 6, la stilul smuls, cu 87 Kg, și pe locul 11, la stilul aruncat, cu 102 Kg.

România a încheiat participarea la Europenele de la Moscova cu un bilanţ de 13 medalii: şapte de aur (Monica Suneta Csengeri – trei la cat. 49 kg, Loredana Toma trei la cat. 64 kg, Raluca Olaru – cat. 71 kg la smuls), patru de argint (Cosmina Pană – cat. 45 kg la aruncat, Mihaela Valentina Cambei – cat. 49 kg la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi – cat. 55 kg la aruncat şi total) şi două de bronz (Mihaela Valentina Cambei – cat. 49 kg la total, Raluca Olaru – cat. 71 kg la total).

România a participat cu 9 sportivi, 7 la feminin şi 2 la masculin, la Campionatele Europene de la Moscova, care loc în perioada 3-11 aprilie, obiectivul stabilit de Federaţia Română de Haltere fiind câştigarea a trei medalii.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate