Image default
Botosani

FOTO | Botoșăneanca de aur, din nou pe podium, la Campionatele Europene. Bravo, Simona Radiș!

Echipajul de dublu vâsle feminin al României a obținut, duminică, medalia de aur, la Campionatele Europene de canotaj, de la Varese (Italia).

Echipajul tricolor, format din sportivele Nicoleta-Ancuta Bodnar și Simona Geanina Radiș, a încheiat cursa cu timpul de 6:49.84 minute. Pe podium au mai urcat Lituania (6:53.33) și Marea Britanie (6:55.13).

Multipla medaliată mondială și europeană la canotaj(2-) este născută în comuna Avrămeni din județul Botoșani și are 22 de ani !
Simona este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu șanse mari de a obține o medalie.

În noiembrie 2019, a fost inclusă în „Samurai 2020”, programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de a XXXII-a ediție de vară a JO Tokyo 2020.

În decembrie 2020, a fost desemnată de World Rowing, forul mondial de canotaj, Steaua în ascensiune a lunii (Rising Star).

Palmares competițional

Competitie Proba Loc
Campionatele Europene Poznan, Polonia 2020 dublu vâsle (2x) 1
Campionatele Mondiale Linz, Austria 2019 dublu vâsle (2x) 2
Campionatele Europene Lucerna, Elveția 2019 dublu vâsle (2x) 2

***

Tot duminică, Gianina Beleaga a obținut medalia de argint la vâsle simplu, categorie ușoară, iar echipajul de dublu rame feminin (Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș) a încheiat tot cu medalie de argint.

Delegația României la Campionatele Europene de la Varese numără 46 de sportivi, în 13 echipaje feminine și masculine.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate