Image default
Botosani

FOTO | Biserici de lemn din Botoșani, promovate în Republica Moldova

15 biserici de lemn din județul Botoșani au fost incluse în Ruta cultural-turistică a Bisericilor de Lemn din România și Republica Moldova.

 O rută a bisericilor de lemn din Botoșani a fost conturată prin colaborarea celor două Centre Naționale de Informare și Promovare Turistică din Botoșani și Dorohoi și include lăcașuri de cult din: Prisăcani, Băluşeni, Zăiceşti,  Cristeşti , Schitul Maici , Agafton, Cervicești,  Cotârgaci,  Brăești, Văculești, Saucenița,  Prelipca, Dorohoi,  Horlăceni, Talpa, Cândești, Hilișeu Crișan,  Corjăuți.

Această rută dezvoltată și promovată de către România ș extinsă pe teritoriul țări noastre din 12 aprilie 2021, va fi promovată și în Republica Moldova.

Țara vecină s-a raliat la acest proiect în vederea capitalizării identității comune și rezonării eforturilor conjugate în scopul promovării potențialului turistic regional și colaborării transfrontaliere.

Extinderea Rutei Bisericilor de Lemn din România, pe teritoriul Republicii Moldova va avea ca efecte  punerea în valoare a obiectivelor culturale, de artă, a moștenirii istorice,  dezvoltarea turismului și stimularea dezvoltării economice și sociale locale, creșterea vizibilității României și a Republicii Moldova, că destinații turistice atractive și durabile, prin intermediul patrimoniului cultural-istoric. Printre obiective se regăsesc dezvoltarea durabilă a turismului cultural și a relațiilor transfrontaliere între agenții economici din cadrul unei Rute Cultural Turistice.

Ruta Bisericilor de lemn poate fi consultată accesând  pagina de internet a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Botoșani https://visitbotosani.ro/category/ruta-bisericilor-de-lemn/ .

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate