Image default
Rădăuți

Focuri de armă pentru reţinerea unui contrabandist. Acesta a fost prins ascuns într-o gheretă

Polițiștii au tras 5 focuri de armă pentru reținerea unui bărbat banuit de săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava iar cele 635.960 de țigări de contrabandă, în valoare de 350.000 de lei, și un autoturism au fost confiscate.

Marţi, în jurul orei 18.15, patrula de poliție rurală din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Secția 3 Poliție Rurală Marginea acționa în baza planului propriu de acțiune pe linia prevenirii faptelor de contrabandă, efectuând activități de control trafic pe raza com. Marginea.

În cadrul acestor activități a fost observat în trafic un autoturism care se deplasa pe drumul DN2E – com. Marginea.

Întrucât autoturismul în cauză prezenta suspiciuni cu privire la transportul de mărfuri ilegale, s-a procedat la efectuarea de semnale luminoase și acustice pentru oprirea acestuia, fără rezultat.

După circa 500 de metri parcurși, ajuns în albia pârâului Sucevița, conducătorul auto a sărit din autoturism, abandonându-l și fugind.

S-a procedat la somarea prin portavoce, conducătorul auto continuând să fugă, nesupunându-se somațiilor, astfel pornindu-se în urmărirea pedestră a acestuia.

În aceste împrejurări, un agent de poliție a executat un număr de 5 focuri de armă în plan vertical, fără ca persoana urmărită să se supună.

Ajungându-se într-o zonă cu imobile, persoana urmărită a fost pierdută din raza vizuală, fiind luată legătura imediat cu celelalte echipaje de poliție planificate în acțiune, care s-au deplasat cu rapiditate în locul indicat, efectuând o scotocire a zonei.

Astfel, conducătorul auto a fost identificat, fiind ascuns într-o gheretă a unei societăți comerciale, la circa 1 km de locul în care a abandonat autoturismul.

S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, stabilindu-se că acesta este un bărbat, de 34 ani, din Vicovu de Sus.

S-a procedat la efectuarea controlului asupra autoturismului, fiind găsite în interiorul acestuia mai multe cartușe de țigări, fără timbru.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde s-a procedat la inventarierea pachetelor de țigări identificate în interiorul autoturismului, în zona banchetei din spate (care fuseseră demontată anterior) și în zona portbagajului.

S-a constatat că în autoturism se afla cantitatea de 31.798 pachete de țigări fără timbru, în valoare aproximativă de 350.000 de lei, care a fost confiscată.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 12.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți până la finalizarea cercetărilor.

Prin ordonanțele din 15 mai 2019, s-a dispus și confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă” și s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

La expirarea măsurii, suspectul urmează a fi prezentat la Judecătoria Rădăuți, pentru luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate