Image default
Suceava

Flutur: În acest an, vom moderniza 150 de km de drumuri judeţene

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat astăzi o întâlnire cu constructorul pe șantierul unde se execută lucrările de modernizare a Drumului județean DJ 208C Liteni – Valea Glodului – Vulturești – Pleșești – Hârtop, un drum de mare interes pentru această zonă.

Lucrările, în valoare de circa 25 de milioane de lei, sunt finanțate de Guvernul României prin PNDL.

Flutur a cerut concentrarea mai multor echipe la lucrările de aici astfel încât în acest an să se finalizeze lucrările de modernizare pe cei 17 km de drum.

Sunt porțiuni importante de teren alunecos unde se vor amplasa piloni de stabilizare de 3-5 metri.

De asemenea, se vor realiza mai multe poduri și podețe.

Conform analizei de la fața locului s-a concluzionat că primii 4 km vor fi finalizați, cu aplicarea unui strat de asfalt, în două luni și jumătate, urmând ca până la sfârșitul acestui an să fie finalizată întreaga lungime contractată.

La Hârtop se lucrează și la aducțiunea de apă potabilă și la canalizare, pe o finanțare tot de la Guvern.

Se va aplica asfalt după finalizarea acestor lucrări.

Pe drumurile pietruite se vor executa nivelări acolo unde este cazul, pentru a se putea circula normal.

Lucrări de modernizare la drumurile județene se execută la Boroaia, Slatina, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Bilca, Panaci, Stulpicani.

Flutur a precizat că săptămâna viitoare se vor putea deschide noi șantiere de lucrări, astfel încât în acest an să se modernizeze 150 de km de drumuri județene.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate