Image default
Iași

Festivitate de deschidere în condiții de pandemie la UAIC

O festivitate de deschidere a noului an universitar 2020-2021 a fost organizată, miercuri, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ (UAIC) din Iaşi, în condiţii de pandemie.

La eveniment au participat Tudorel Toader, rectorul UAIC, prorectorii şi decanii Universităţii şi reprezentanţi ai studenţilor sau reprezentanţi ai organizaţiilor partenere. Din cauza pandemiei, reprezentanţii universităţii au impus măsuri de distanţare care au dus la o prezenţă mai scăzută la eveniment decât în alţi ani.

„Cu o istorie de 160 de ani de la momentul fondator, cu tot atâtea generaţii de absolvenţi – ambasadori ai culturii şi ştiinţei, ai spiritului academic dobândit la UAIC, universitatea noastră a contribuit şi contribuie, în mod esenţial, la dezvoltarea şi modernizarea societăţii româneşti în general, a educaţiei, ştiinţei, culturii şi civilizaţiei în special, rămânând un far luminos pentru tinerii din ţară şi din străinătate şi pentru comunităţile cărora le aparţin. Universitatea noastră a avut şi are puterea îndeplinirii vocaţiei sale academice chiar şi atunci când a trecut sau trece prin perioade dificile, precum anii războiului, anii comunismului ori actuala pandemie. Cu obligaţia îndeplinirii misunii pe care o are, cu grija ocrotirii fiecărui membru din comunitatea UAIC, atenţi fiind la aşteptările studenţilor dar şi la evoluţiile sociale, aşteptând revenirea la normalitate, desfăşurăm procesul didactic prin îmbinarea metodelor pedagogiei tradiţionale cu mijloacele moderne de comunicare”, a spus, în discursul său, rectorul Tudorel Toader.

La rândul său, preşedintele Senatului UAIC, Ovidiu Gabriel Iancu, a evocat personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza cu prilejul aniversării a 200 de ani de la naşterea acestuia. Totodată, a trecut în revistă numele pe care le-a avut UAIC de la fondare până în prezent şi a prezentat structura universitară.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate