Image default
Rădăuți Suceava

Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” a fost anulat anul acesta

Cea de a XXIX –a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „ARCANUL”, care trebuia să se desfășoare la începutul lunii iulie nu va mai avea loc.

Directorul Casei de Cultură din Rădăuți, Ovidiu Foca, a declarat că în urma consultărilor pe care le-a avut cu oficialitățile locale s-a decis ca ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor „Arcanul ” să fie anulată  din cauza situației actuale și a riscului prea mare la care ar fi fost supuși atât participanții cât și spectatorii.

Festivalul a adunat de-a  lungul anilor ansambluri folclorice din Albania, Algeria, Anglia, Bulgaria, Cipru, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Italia, Israel, Macedonia, Polonia, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Ungaria dar și din Rădăuți ,localitățile învecinate sau din țară.

Timp de trei zile Rădăuțiul era un adevărat centru al folclorului, miile de spectatori apreciind atât parada ansamblurilor cât și spectacolele oferite de către acestea pe scena din centrul orașului.

La Rădăuți Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” are o tradiție de aproape  trei decenii.

 

Foto: Doru Clipa

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate