• Acasa
  • Iași
  • Expoziție participativă – ,,SIMBOLURI ALE EXISTENȚEI”
Iași

Expoziție participativă – ,,SIMBOLURI ALE EXISTENȚEI”

În perioada 15 – 30 octombrie, la Un Atelier de Artă,  se deschide expoziția participativă – ,,SIMBOLURI ALE EXISTENȚEI”. Aceasta este rezultatul unui proces de lucru și de documentare din ultimii doi ani despre ceea ce mai înseamnă frumosul zilelor noastre, dar și despre o autocunoaștere. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 15 octombrie, în intervalul orar 18:00 – 20.00 și în prezența curatorului Ioan Răducea.

Expoziția presupune un sistem de puncte ordonate în care se vor afla trandafiri, iar vizitatorii vor putea înlocui florile cu impresii asupra instalației sau vor putea schimba titlurile lucrărilor.
În Asia trandafirii reprezintă creația lumii și a omului, în Europa simbolizează iubirea față de cineva sau chiar iubirea de sine. De-a lungul timpului au devenit chiar și un clișeu în exprimarea romantismului, dar este loc și pentru acesta. Simbolul cercului este asociat cu starea de echilibru în circuitul de a rămâne prezenți în propriile vieți, iar elementul central – Zeița Afrodita – armonizează expoziția prin felul în care se naște, din spuma mării care se preface în trandafiri.

,,În mod clar că îmi doresc ca această expoziție să fie una care să te lase cu întrebări asupra cărora să te gândești când le va veni timpul, pentru că fiecare are timpul său interior. În acest fel a fost și în cazul meu, ultimii doi ani pandemici m-au făcut să îmi pun niște întrebări personale, iar pentru a-mi răspunde a trebuit să merg în punctul copilăriei – de aceea simbolul punctului este elementul esențial al instalației. Mi-ar plăcea să ridic întrebări asupra existenței, dacă ești suma dorințelor tale sau a constrângerilor; dacă după ce închizi ușa locuinței ești mulțumit sau nu”, menționează Anca Coțovanu, autorul expoziției.

Un Atelier de Artă este un spațiu destinat cercetării artistice și totodată cursurilor de educație plastică. Deschis în anul 2018, inițial era atelierul artistului, dar în urma mai multor solicitări s-au format niște clase de copii și adulți, iar astăzi este și un loc unde sunt susținute regulat cursuri de educație plastică și workshop-uri pe diverse teme din ramurile artelor.
Anca Coțovanu este artist plastic freelancer specializat în Arta murală și decorativă, și-a finalizat studiile universitare la Universitatea Națională de Arte, București și la Accademia Albertina di Belle Arti, Torino și deține un Master în Artă decorativă în la Universitatea Națională de Arte ,,George Enescu”, Iași.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate