Image default
Suceava

Expoziţie despre turismul montan și viața la munte, la Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul Național al Bucovinei și Muzeul Național Brukenthal vă invită, în perioada 20 februarie – 20 martie 2021, să vizitați expoziția „Pe acoperișul României. Turismul montan și viața la munte, la începutul veacului trecut”, deschisă în Foaierul Muzeului de Istorie, str. Ștefan cel Mare 33, Suceava.

Expoziția dorește să fie o scurtă prezentare comparativă, între turismul montan și viața de zi cu zi a locuitorilor din zona de munte a României, în prima jumătate a secolului XX.

Imaginile, atent selecționate, ne trimit cu gândul în timp și spațiu, pe muntele încă sălbatic și curat de la începutul veacului trecut. Ne transpun, cu ajutorul imaginației, în ghetele unui turist de atunci, aflat pe potecile din Ceahlău, Rarău, Herculane, Bicaz, unde, pe lângă minunatele peisaje, putem întâlni și locuitori ai acestor zone (aflați la muncile zilnice) și alți turiști.

Fotografiile inedite, prezentate în cadrul expoziției, au fost prelucrate la atelierul fotografului sibian Emil Fischer, în prima jumătate a secolului XX și fac parte dintr-o colecție de peste 8.000 de piese (cu tematică variată), aflată astăzi în grija specialiștilor de la Muzeul Național Brukenthal.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate