• Acasa
  • Slider Suceava
  • Etapa a II-a a vaccinării anti Covid-19, de vineri, în 22 de centre din judeţul Suceava
Slider Suceava Suceava

Etapa a II-a a vaccinării anti Covid-19, de vineri, în 22 de centre din judeţul Suceava

Instituția Prefectului – Județul Suceava informează că, din data de 15 ianuarie, este programată începerea activității de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a, la nivelul județului.

În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani și adulții care suferă de boli cronice.

În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

„Facem precizarea că vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită.”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Suceava.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități:
-prin medicii de familie;
-individual, prin intermediul platformei (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);
-prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
-prin call center-ul D.S.P. Suceava (021.4144430);
-prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

Persoanele adulte sub vârsta de 65 de ani, cu afecțiunile cronice menționate, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:
-prin intermediul oricărui alt medic de familie;
-prin call center-ul D.S.P. Suceava (021.4144430);
-prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava are responsabilitatea de a informa toți medicii de familie din județ și UAT-urile privind responsabilitatea programării la vaccinare a persoanelor de peste 65 de ani și a persoanelor cu boli cronice.

Vârstnicii instituționalizați vor fi vaccinați de două echipe mobile, care pot fi suplimentate, iar pentru restul categoriilor de persoane din etapa a II-a de vaccinare vor fi disponibile în județ 6 centre de vaccinare în spitale și un număr de 22 centre de vaccinare comunitare, la nivelul a 16 localități.

În urma unei analize ce a avut în vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri de vaccinare, DSP Suceava a decis organizarea la nivelul celor 16 localități a unui număr de 22 de centre de vaccinare:

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate