Image default
Botosani

Eminescu și copiii

Se împlinesc 170 de ani de la nașterea marelui POET. 170 de ani în care s-au întâmplat atâtea evenimente, în care omenirea a înaintat cu pași repezi în era tehnologiilor avansate. Ar părea că în această lume tehnologizată nu ar mai fi loc pentru emoțiile create de lectura unei poezii scrise de Mihai Eminescu. Și totuși…în fiecare an, măcar pe 15 ianuarie și pe 15 iunie, ne aducem cu mare drag aminte de Poetul Nepereche și recitim cu emoție creațiile sale.

Copiii trebuie să ,,guste” și ei din mirajul eminescian. Dar…,,pofta vine mâncând”! Nu poți să vibrezi la citirea poeziilor eminesciene dacă nu ți se oferă ocazia să le cunoști mai bine.  De aceea noi ne-am propus ca pe 15 ianuarie, într-un cadru adecvat- Biblioteca Județeană ,,Mihai Eminescu”- Secția Limbi străine– să prilejuim copiilor o ,,întâlnire” cu creația eminesciană adecvată vârstei. Elevii clasei a IV-a B Step by Step de la Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga” Botoșani, coordonați de prof. Florentina Dănilă și prof. Marilena Chelariu, își propun să discute despre viața și activitatea poetului, să recite, să deseneze, să cânte.

„Ne dorim ca această activitate să sensibilizeze mai mult  sufletul copiilor și să facă mai atractivă opera eminesciană.Să nu uităm că suntem privilegiați de soartă să ne fi născut și să călcăm pe același pământ de unde a pornit în viață Poetul Nepereche. Poate pentru locuitorii altor zone Eminescu este doar Poetul Nepereche, dar pentru noi, botoșănenii, reprezintă întruparea sufletului nostru.” spun organizatorii.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate