Image default
Editorial Iași

Editorial| Tu cum te vezi la 55+? 

Pe la cinci ani, când mi-am dat seama că toți îmbătrânim pe zi ce trece, am început să mă întreb cum va fi viața mea când toți îmi vor spune în jur altfel decât pe numele mic. De fapt, mă lăudam peste tot că numele meu nu prea se potrivește cu “tanti”, așa că am scăpat de-o pacoste. Fugeam de tanti, nu mai spun de calchiatul din rusă “cheochia” (rusă: тетка), care îmi făcea viața amară.

Căutam în jur modele de femei trecute de vârsta primei și vajnicei tinereți, ca să mă conving de faptul că vârsta este doar o cifră, mai ales dacă-ți pui cel mai frumos suflet în fața oamenilor. Până la urmă, am căzut de acord cu mine că stilul stă-n suflet și-n felul în care-ți faci rolul, scenariul și scenografia. Am tot găsit modele, iar prima a fost Tanti Ludmila. Cine n-o cunoaște? Apoi Irina Bivol. Am sărit din model în model. Până am cunoscut-o pe Ofelia. Lady O., așa cum de multe ori îi place să se prezinte, nu m-a convins în ziua în care am ajuns să văd o mască de-a ei pe care scria 55+ – aveam o față uimită, de neconvins, râdeam împreună că ea n-are vârsta măștii. 

Ofelia este un model de stil prin felul în care-și trăiește viața. O văd cum își reinventează zilnic scenariul, tocmai din teama că pierde ceva esențial, ceva din tinerețea celor care au în buletin 20 de ani, dar uită să-i și arate. Sunt prea ocupați cu altele. Bucuria cu care îi spun mereu că multe fete din sălile de spectacol la care mergem, adunate la un loc, fiecare de câte 20 de ani, nu ajung la tinerețea-i faină și mișto. 

Mulți spun că atunci când vor ajunge mari vor să fie ca Ofelia. Cred că asta o simt oamenii care au și ei ceva din intuiția vârstei, pe care Ofelia o are din plin și nu se ferește să ne-o împărtășească. Atunci când vine la radio umple studioul de viu și colorat, prin poveștile din Kuweit, prin poveștile cu copiii, cărora le dădea din timp și inocență, prin culoare, chiar dacă este îmbrăcată-n negru. Cel mai special este momentul când o vezi pe Ofelia cum are câte un ritual pentru orice lucru mic, care pentru alții ar părea banal, un fleac: la deschiderea genții, a etuiului, la pregătirea răspunsurilor scrise de mână sau la felul în care-ți aduce ceva-n dar. Darul este mereu parfumat. 

Cel mai mult îmi place să vorbesc despre oamenii frumoși care au puterea de-a lăsa parfum pe unde trec. Avem nevoie de ei pentru a ști cum să pășim elegant prin viață, chiar și când avem un război cu noi. Ask Ofelia, dacă nu mă crezi. 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate