Image default
Suceava

Echipajele sucevene au câştigat etapa interjudețeană a concursului de protecție civilă „Cu Viața Mea Apăr Viața”

Marți, 11 iunie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cu sprijinul Primăriei Dumbrăveni, au organizat concursul cu tematică de protecție civilă „Cu Viața Mea Apăr Viața” – etapa interjudețeană.

La startul competiției s-au înscris trei echipaje de gimnaziu – Școala Gimnazială „Ion Bojoi” Flămânzi (Botoșani), Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași și Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni (gazda competiției) şi trei de liceu – Liceul „Regina Maria” Dorohoi (Botoșani), Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani (Iași) și Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

Probele, la care concurenții au avut o evoluție foarte bună, au fost una teoretică şi două practice, respectiv „transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” și „deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat”.

La final, echipajele sucevene, atât la gimnaziu, cât și la liceu, s-au poziționat pe primul loc.

Celelalte două locuri, la ambele categorii, au fost ocupate de reprezentanții județului Botoșani, respectiv Iași.

Astfel, echipajele noastre s-au calificat la faza națională a competiției.

“Copiii au dat dovadă de spirit de solidaritate şi implicare și au demonstrat că lucrul în echipă este unul dintre țelurile lor, iar a ajuta semenii constituie un scop în viață.

Îi felicităm pe toți pentru că ne arată la fiecare competiție de acest gen că nu participă doar la o simplă activitate extraşcolară, ci este felul lor de a arăta că pot și că își doresc să fie salvatori”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin GĂLEATĂ.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate