Doi soți, de 60 respectiv 64 ani, din municipiul Dorohoi, au fost scoși astăzi de pompieri din beciul casei, în stare de semiconștiență.
Cel mai probabil, s-au intoxicat cu dioxid de carbon rezultat în urma fermentării mustului, spun pompierii care s-au deplasat la fața locului în urma unui apel.
Cei doi au fost preluați de echipajul SAJ și SMURD, care le-au administrat oxigen și i-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului, ISU Botoșani vă recomandă:
– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;
– nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;
– anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;
– verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;
– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
– nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;
– sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.