Image default
Botosani

Discuțiile privind înființarea unei Extensiuni a Universității Naționale de Arte „George Enescu” la Botoșani avansează

Însoțită de directorul Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache”, consilierul local Marius Rogojinschi, delegația ieșeană, în frunte cu rectorul Universității, prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, a prezentat, marți, primarului Cosmin Andrei oferta de învățământ superior.
Ceea ce au anunțat deja la prima discuție a fost întărit în cadrul întâlnirii de marți. Pentru început, va fi deschisă o secție de teatru, pentru aproximativ 15 studenți, împărțiți în două grupe, cu direcții de studii Actorie și Arta actorului mânuitor de păpuși și marionete.
Pe parcursul anilor următori, vor putea fi deschise și alte programe, în domeniul muzicii și artelor vizuale.
„Ne-ar plăcea să fim cât mai prezenți la Botoșani pentru că aici există un potențial foarte mare”, a precizat rectorul Aurelian Bălăiță.
În zilele următoare, Primăria Municipiului Botoșani se va adresa instituțiilor publice pentru punerea la dispoziție a unor spații propice pentru susținerea cursurilor teoretice și practice. În funcție de răspunsuri, se vor efectua vizite în teren, alături de reprezentanții universității și, dacă aceștia vor fi de acord, se va putea întocmi un proiect de hotărâre de Consiliu Local în acest sens.
„Sunt șanse foarte mari ca până la sfârșitul lunii martie să fie parcurse toate aceste etape”, a susținut primarul Cosmin Andrei.
Ca și „gazde”, în calcul sunt luate Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” și Colegiul Național „A. T. Laurian”.
Delegația ieșeană a prezentat și două programe, pe o perioadă de cinci, respectiv patru ani, la care municipalitatea ar putea fi partener, alături de alte instituții publice locale.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate